Ontstaan van droogboeketten

Het ontstaan van droogboeketten begint bij het maken van droogbloemen. Dit gebeurt door eerst de zaadjes te planten en te laten uitgroeien. Als ze mooi volgroeid zijn worden ze stuk voor stuk met de hand van het land gesneden. Daarna start het droogproces, tijdens het droogproces word ervoor gezorgd dat de kleur en de kwaliteit worden behouden. Het droogbloemenmerk van Greenflor, Dutch Masters in Dried Flowers, zorgt ervoor dat onze bloemen sterk zijn door de professionele droogwijze. Als de gedroogde bloemen naar Nederland zijn geïmporteerd, worden hier de prachtige boeketten ontworpen en samengesteld door onze professionals.

Soorten boeketten

Het assortiment droogboeketten van Greenflor is divers, de boeketten zijn er in alle kleuren, geuren, soorten en maten. Zo zijn er naturelkleurige boeketen of juist boeketten met felle kleuren. Daarnaast zijn er grote droogbloemenboeketten of juist kleine droogbloemenboeketten. Alle boeketten worden rondgebonden met de hand. Daarnaast heeft Greenflor ook allemaal veldboeketten beschikbaar, boeketten gemaakt met al het mooist wat de velden te bieden hebben.

Naturel droogboeket

De naturel droogboeketten zijn met de hand samengesteld met gedroogde bloemen in naturelle kleuren. Van fijn kanariegras tot prachtige Papaverbollen: onze droogbloemen zijn stuk voor stuk natuurlijke schoonheden. De droogbloemen uit de natural collection zijn prachtig samengebonden tot een rijkelijke bos in natuurlijke kleuren.

droogbloemen boeket

Kleurrijke droogboeket

Naast naturel boekketen zijn er ook hele kleurrijke boekketen. Deze boeketten worden met de hand samengesteld met de kleurrijkste droogbloemen. Zoals klassiek diepblauw, knallend koraalrode, hip kaneelbruin, tijdloos asgrijs of toch trendy saffraangeel. Met deze prachtige combinaties kun je echt de regenboog in huis halen.

Overige droogboeketten

Wil je een niet te rustig, maar ook niet te druk boeket? Dan heeft Greenflor gelukkig nog meer soorten boeketten dan naturel boeketten of kleurrijke boeketten. Er zijn ook prachtige droogboeketten gemaakt van wat minder intense kleuren. Of felle kleuren gemengd met naturelle droogbloemen waardoor er ook prachtige creaties ontstaan.

Hand gebonden droogboeketten

De boeketten van Greenflor worden allemaal met veel liefde ontworpen. Ze worden gemaakt van de mooiste en beste gedroogde bloemen, kruiden, grassen en pluimen. Door de boeketdesigners van Greenflor worden ze met de handgestikt tot prachtige droogboeketten. Daarna worden ze verpakt in duurzame verpakking. Zo ontstaat er een echt bosje liefde klaar om geëxporteerd te worden.

Bekijk hier de video hoe een droogbloemenboeket word samengesteld 

Veelgestelde vragen over droogboeketten

Hoelang blijft een droogboeket mooi?

Het verschilt erg uit welke droogbloemen het boeket is opgebouwd. Alle droogbloemen blijven sowieso een half jaar mooi, dus een droogbloemenboeket ook. Maar er zijn ook droogbloemen die wel 1 tot 3 jaar lang mooi blijven. Het kan dus zo zijn dat sommige droogbloemen in je boeket wat sneller minder mooi zijn dan andere. Dan is het mogelijk om ze weg te gooien en de andere bloemen her te gebruiken en bijvoorbeeld te herschikken tot een nieuw boeket.

Hoe droogboeketten verzorgen?

Allereerst is het grote voordeel dat droogbloemen geen water nodig hebben, geef ze dit ook niet. Daarnaast gaat je droogbloemenboeket langer mee als deze niet in de zon word geplaatst. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat een boeket sneller gaat verkleuren en eerder uitvalt. Daarnaast is een vochtige ruimte niet goed voor de droogbloemen en is het dus niet verstandig om ze in de badkamer te plaatsen. Daarnaast een tip om je droogbloemen stof vrij te houden, benevel ze met haarlak. Op deze manier kunnen stofdeeltjes niet goed aanhechten en gaat je droogboeket langer mee.

droogbloemen boeket