Tulpen soorten

De groothandel Greenflor heeft een breed assortiment aan tulpen. In het assortiment zitten meerde soorten, zo heb je ze met een enkele, of een dubbele rij bloembladen. Of met opvallende fransjes. Naast de Franse tulp importeert Greenflor ook nog de exclusieve parkiettulpen en lelietulpen.

Parkiettulpen 

De parkiettulp, word ook wel papagaaitulp genoemd. Deze tulp heeft adembenemende bladen, de bloembladeren zijn prachtig gerafeld. Het uiterlijk zorgt ervoor dat de parkiettulp een echte eyecatcher is. Deze tulp is in verschillende kleuren en kleurcombinaties beschikbaar. De bloem van de tulp is in verhouding met andere relatief groot.

tulpen wholesale
Tulp greenflor

Lelietulp

De lelietulp heeft puntige bloembladeren. De bloembladeren lijken op die van een lelie, daarom ook de naam van deze tulp. De lelietulp is er in verschillende felle kleuren en heeft vaak meerkleurige bloembladeren. Hierdoor heeft de lelietulp een prachtig speels uiterlijk.

Kleuren tulpen

De tulpen van groothandel Greenflor zijn in ontzettend veel kleuren beschikbaar. Zo zijn er witte, rode, gele, roze, paarse, zwarte, blauwe, oranje, groene en soorten met meerkleurige bloemblaadjes. Hieronder worden de drie populairste tulp kleuren toegelicht.

Witte tulpen

De witte tulp hoort zeker in het rijtje van favorieten. De witte tulp straalt eenvoud uit. Ze staan voor zuiverheid. De witte tulp staat symbool voor een nieuw en puur begin met een dierbaar persoon. Een witte tulp geef je aan iemand waar je ruzie of onenigheid mee hebt gehad en het nu mee wil goed maken.

tulpen groothandel
groothandel tulpen

Oranje tulpen

De oranje tulp is ook een van de favorieten. De prachtige felle oranje kleur staat voor enthousiasme. Het is daarom ook gepast om een oranje tulp te geven aan iemand waar je blij voor bent. Bijvoorbeeld als iemand is geslaagd, of een nieuwe baan heeft.

Gele tulpen

De gele tulp is ook zeker een favoriet. Wat de gele tulp symboliseert, is in de loop van de jaren wel verandert. Vroeger gaf je een gele tulp als je onzeker was over bijvoorbeeld een vriendschap of een relatie. Ze stonden toen symbool voor angst en twijfels. Tegenwoordig staan ze symbool voor vrolijkheid en worden ze nu vaak gegeven om iemand een hart onder de riem te steken.

Tulpenboeket

Tulpen zijn als solo boeket al prachtig. Het tulpenboeket kan bijvoorbeeld mooi in een vaas geplaatst worden. Naast solo boeket is het ook leuk om een boeket samen te stellen van verschillende soorten en kleuren, hiermee krijg je een speels en vrolijk uiterlijk. Ook groene bladeren kunnen een boeket extra mooi maken. Door het groen komen de heldere kleuren nog meer tot leven. Naast boeketten kun je nog meer creaties maken met een tulp.

Tulpen kweker

Bekijk hieronder de video waarin een prachtig tulpen arrangement wordt gemaakt

Tulpen groothandel

Tulpen kweker

De Franse tulpen die Greenflor importeert komen, zoals de naam al verteld, uit Frankrijk. Jaarlijks reizen importeurs in de winter naar Frankrijk, naar onze tulpenkwekerij. Hier word gekeken naar hoe de groei gaat. Het bijzondere aan de onze kweker is dat de tulp in natuurlijke omstandigheden tot bloei komen. Dit kost wel wat meer tijd, ongeveer 60 dagen. Door deze groei zijn Franse tulpen groter en langer houdbaar.

Veelgestelde vragen over tulpen

Hoelang blijven tulpen mooi?

Tulpen staan prachtig in een vaas, het zijn echte voorjaarsbloemen. Als ze eenmaal volledig zijn open gebloeid zullen ze nog ongeveer 5 dagen mooi staan. Bij de volgende vraag geven we antwoord op hoe je ervoor kan zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven.

Tulpen greenflor

Hoe tulpen verzorgen?

Van tulpen in een vaas kan je langer genieten als je ze goed verzorgd. Begin met het schuin afsnijden van de stelen met een scherp en schoon mes. Pak een schone vaas en vul deze met vers water. Verversen het water ook regelmatig, een tulp drinkt namelijk veel. Plaats de vaas op tochtvrije plek uit de zon. En zorg ervoor dat er geen fruit in de buurt is, dit is een echte killer voor je tulpenboeket. Als je vindt dat een tulp te lang en te hangerig wordt kan je deze het beste opnieuw op de gewenste lengte afsnijden.