Groothandel greenflor

Het ontstaan van waxfruit

Waxfruit start met een fruitsoort, dennenappel of bloembol. Deze wordt dan vervolgens beoordeeld op uiterlijk en als hij mooi genoeg is, word hij klaar gemaakt voor het waxproces. Dan wordt de decoratie eerst behandelt met de basiskleur wit. Vervolgens komt de waxkleur eroverheen. Door de witte basiskleur komt de waxkleur het beste tot zijn recht.

Soorten waxfruit

Het waxassortiment van Greenflor is erg breed. Het bestaat uit waxdenenappels, waxegels, waxappels, waxperen, waxmalusappels, waxammarylissen en andere vruchten. Elk van deze gedroogde decoratie is in meerdere kleuren beschikbaar. Naast de kleuren is het ook mogelijk om glitters mee te waxen.

Sierfruit groothandel
  1. Pinea small naturel
  2. Wax hippeastrum
  3. Wax cucumis egel
  4. Wax appels
  5. Wax cucurbita
  6. Wax cone w rope
wax amaryllis

Met de hand gemaakt.

Greenflor import haar gewaxtefruit van Wiljo. Wiljo is ruim 25 jaar geleden gestart met het waxen van peren. Zijn passie groeide en er ontsond een megabedrijf met een breed assortiment aan gewaxt fruit. Het bedrijf bevindt zich te midden van allerlei fruitbomen, hierdoor beschikken ze over goed, vers fruit om te waxen.

Kleuren waxfruit

In Greenflor’s standaard assortiment is er al een ruim aanbod van gewaxt fruit in verschillende kleuren, van rood tot groen en paars tot geel. Ook zijn er vruchten met doorzichtige wax behandeld om juist de natuurlijke kleur extra tot zijn recht te laten komen. Buiten de gekleurde varianten zijn er ook nog glitter varianten. Nog steeds niet de juiste kleur gevonden, het is ook mogelijk om jouw favoriete kleur aan te vragen!

Veelgestelde vragen over waxfruit

Hoe waxfruit gebruiken als decoratie?

In de mooie winterdagen is waxfruit een prachtige toevoeging aan je interieur. Maar hoe presenteer je gewaxt fruit als decoratie nu het best? Naast dat ze los prachtig staan zijn ze ook leuk om te plaatsen op schaaltjes of in bakjes. Mix ze met verschillende soorten en kleuren waxfruit. Daarnaast zijn ze ook prachtig als tafeldecoratie in combinatie met  groen en andere winter artikelen.

Ontdek in de video hoe je met waxfruit een prachtige tafelstuk maakt.