Waarom rozen uit Ecuador?

De rozen uit Ecuador hebben intensere kleuren, grotere bloemkoppen en dikkere stelen. Dit komt doordat bepaalde gebieden in Ecuador zeer geschikt zijn om roze van hoge kwaliteit te telen. Dit komt door het zeeklimaat. Daarnaast liggen de rozen kwekerijen bij de vruchtbare grond van het Andes gebergte. De kwekerijen bevinden zich vaak om meer 3200 meter boven de zeespiegel. Door de hoge ligging en de ligging op de evenaar is de afstand tussen de zon en de aarde kort, dit zorgt voor een hoge lichtintensiteit. In de avond daalt de temperatuur, dit zorgt ervoor dat de groei langzamer gaat maar daardoor ook intenser. Dit resulteert in de prachtige rozen uit Ecuador! Greenflor import deze roze naar Nederland zodat ook jij ervan kunt genieten.

Kleuren rozen uit Ecuador

Greenflor heeft een zeer uitgebreid assortiment aan roze. De Latijnse naam voor rozen is rosa. Ze verschillen in maten en grootte van de bloemkoppen, maar het meest opvallende, de verschillende kleuren. De rozen worden in allerlei kleuren geïmporteerd. Zo zijn er witte rozen, roze rozen, oranje roze, rode rozen en blauwe roze. Van deze kleuren zijn er ook nog veel variaties in de intensiteit van de kleur.

Rode rozen

De rode roos, de bekendste kleur onder de rozen. De rozen hebben een prachtige helde kleur. Rode rozen staan symbool voor liefde en romantiek. Maar ook vriendschap, respect en trouw. Daarnaast zijn de kenmerken schoonheid en perfectie ook goed passend bij de rode roos.

Witte rozen

Wit is natuurlijk officieel geen kleur, maar witte rozen staan symbool voor puurheid, zuiverheid en verlegenheid. Witte rozen zijn erg populair in bruidsboeketten en corsages. Naast bruiloften worden witte rozen ook veel verwerkt in rouwboeketten.

Blauwe rozen

De blauwe roos staat symbool voor de hemelse liefde, of de vervulde liefde. In het Verre Oosten worden ze vaak weggegeven voor een verloving en een huwelijk. Als de blauwe roos nog een knap is staat hij symbool voor de wens de diepte in te gaan. Als de blauwe roos in volle bloei is staat hij symbool voor intense beleving.

Roze rozen

Roze rozen zijn in veer verschillende tinten beschikbaar. Vaak verschilt het in de intensiteit van de roze kleur. Licht roze rozen staan symbool voor zacht en lief. Dit zorgt ervoor dat ze de betekenis krijgen van bewondering en geluk. Donkere roze rozen staan voor dankbaarheid.

Preserved Rozen

Naast een zeer ruim aanbod in verse rozen is Greenflor ook jou bloemen exporteur voor gepreserveerde rozen. Deze roos wordt ook wel de eeuwige roos genoemd. Dit komt doordat de roos minstens een jaar mooi blijft. Dit wil zeggen dat de roos niet uitval, slap gaat hangen of zijn kleur verliest. Greenflor is de importeur voor alle soorten rozen.

Veelgestelde vragen over rozen

Hoe blijven rozen zo lang mogelijk mooi?

Als de rozen goed verzorgd worden kunnen ze wel meer dan 10 dagen mooi staan. Dit kan door allereerst de stelen goed schuin af te snijden met een scherp mes. Vervolgens moet je de bladeren die in het water zouden komen verwijderen. Plaats de rozen in een vaas schoongemaakt met chloor, zorg dat er schoon water in zit met een druppeltje chloor en vervang het water na 3 á 4 dagen. Zorg dat de rozen niet op een te warmen en ook niet een te koude plek staan. Als laatste plaats de rozen niet dicht bij een fruitschaal. Op deze manier kan er optimaal genoten worden van de rozen uit Ecuador.

Bekijk hieronder de video waarin rozen tot een prachtig boeket worden verwerkt