Groothandel ranonkels

Ranonkels in allerlei kleuren

Op het gebied van bloemkleur zijn knalkleuren nu echt de trend! In onze webshop vind je werkelijk alle kleuren ranonkels: gele , roze en rode ranonkels.

Ranonkels zijn echte voorjaarsbloemen. Aangezien je de lente terug wilt zien in jouw boeket, hebben we de mooiste tinten in witte, roze en gele ranonkels voor jou uitgezocht. Zo is de Ranunculus verkrijgbaar in bijna ieder gewenste kleur! Ontdek hier ons uitgebreide assortiment.

Witte ranonkels

Witte ranonkels geven een frisse uitstraling en passen goed bij de natuurlijke trend die nu helemaal in is. Daarnaast zijn witte ranonkels goed te combineren met groen en passen ze in ieder type boeket. Wit doet het altijd goed!

Roze ranonkels

Roze ranonkels voegen een vleugje liefde en romantiek toe aan een boeket. Daarom wordt deze kleur ranonkels vaak gekozen in een bruidsboeket en gebruikt als decoratie op bruiloften. Romantischer krijg je het niet!

Gele ranonkels

Niets geeft een fijner voorjaarsgevoel dan de kleur geel. Daarom hebben wij gele ranonkels in meerdere tinten! De gele Ranunculus past extra goed bij Pasen. Met onze gele ranonkels breng je direct het Paasgevoel in huis.

Ranonkels zijn echte party bloemen. Deze verleidelijke vrolijkerds zijn in vele kleuren verkrijgbaar en maakt in een handomdraai een feestje van uw woonkamer. Apart in een vaasje of als onderdeel in een boeket, met ranonkels altijd dikke pret.

Groothandel ranonkels
Groothandel ranonkels

Soorten ranonkels

Binnen ons assortiment vindt u tientallen ranonkelvariëteiten in een nog grotere kleurenselectie. Binnen het assortiment van de Ranunculus maken we onder andere onderscheid tussen de volgende soorten:

Ranonkel Pon Pon

Deze ranonkels hebben stevige, lichtgekrulde bloemblaadjes. Denk bijvoorbeeld aan de soorten Pon Pon Iglo, Pon Pon, Pon Pon Luna of Pon Pon Aurora.

Ranonkel Elegance

Deze ranonkel staat bekend om haar grootse bloei en meerdere bloemknoppen. Extra elegant!

Ranonkel Butterfly

Deze ranonkelsoort kenmerkt zich door zijn trosbloei en de vele enkel bloeiende knoppen geven de Ranunculus Butterfly een speels uiterlijk. De lieflijke Butterfly heeft kleinere bloemen en minder bloemblaadjes dan de bovengenoemde variëteiten.

Ranonkel Clooney

Dit is wellicht de meest bekende, ook wel de ‘koning’ van de ranonkelsoorten genoemd. De Clooney wordt gekenmerkt door zijn schitterende volle bloei en uitmuntende houdbaarheid.  De ‘Cloonies’ zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren, variërend van zachtroze, tot bordeauxrood en feloranje. Aldus voor ieder wat wils!

Groothandel ranonkels
  1. Ranonkel Pon Pon Iglo
  2. Ranonkel Clooney Lambada
  3. Ranonkel Clooney Nerone
  4. Ranonkel Pon Pon Velvet
  5. Ranonkel Clooney Tango
  6. Ranonkel Pon Pon Luna
  7. Ranonkel Pon Pon Aurora
  8. Ranonkel Clooney Commedia
  9. Ranonkel Clooney Champagne
Groothandel ranonkels

Ranonkel boeket

Veel boeketten worden samengesteld uit verschillende soorten exclusieve bloemen zoals ranonkels. Het mooie van ranonkels is dat de bloem optimaal te combineren is met andere bloemsoorten zoals Franse tulpen en heerlijk ruikende mimosa. Bekijk hier de video waarin we een oogverblindend boeket maken met ranonkels.

Bruidsboeket met ranonkels

Ranonkels zijn dé bloem voor een bruidsboeket. Door de bloemblaadjes en bloemknoppen is deze bloem een regelrechte eyecatcher in je bruidsboeket. Ga je voor een kleurrijk bruidsboeket? Kies dan voor levendige kleuren ranonkels zoals rood, oranje, lila en geel. Liever een vintage bruidsboeket met zachtere kleuren? Kies dan voor zachtroze ranonkels of witte ranonkels. Welke kleur je ook kiest, de ranonkels zijn beschikbaar!

Ranonkels groothandel
Groothandel ranonkels

Voorjaarsboeket met ranonkels

Wij krijgen een ultiem lentegevoel van gele mimosa, Franse tulpen en sierlijke ranonkels. Mix alle bloemen tot een prachtig speels geheel: de takken en mosgroene vulling zorgen ervoor dat de anemonen, ranonkels, en Franse tulpen eruit springen. Zo is geen boeket of arrangement ons te gek!
De stijl is los en natuurlijk, bloemen gaan tenslotte graag hun eigen weg. Onze designer laat in deze video zien hoe ze dit vrolijke boeket maakt.

Lente assortiment 

Wist je dat we naast ranonkels ook anemonen en bloesemtakken verkopen? Veel boeketten worden samengesteld uit verschillende soorten exclusieve bloemen. Het mooie van ranonkels is dat de bloem optimaal te combineren is met andere bloemsoorten zoals Franse tulpen en mimosa. Extra vrolijk, extra voorjaar!

Groothandel ranonkels
Groothandel ranonkels

Ranonkel vers van de kweker

Ergens tussen augustus en september planten onze Italiaanse kwekers de ranonkelknollen in de grond. Na drie maanden zijn de eerste ranonkels klaar om gesneden te worden. Het ranonkelseizoen start half november tot eind april. De hoofdproductie is van 15 februari tot 31 maart. Oorspronkelijk werden ranonkels enkel buiten in de volle grond geteeld, maar door de vele risico’s die dat met zich meebrengt, kweken onze kwekers de ranonkels tegenwoordig veilig in de kas.

Veel gestelde vragen over ranonkels

Wanneer zijn ranonkels verkrijgbaar?

Onze kwekers planten de ranonkelbloembol in het najaar, zodat jij hem tijdens de lente mooi op de vaas hebt. Bij Greenflor hebben wij als eerste ranonkels beschikbaar. Vanaf januari zijn ranonkels beschikbaar in de webshop. Het aanbod ranonkels wordt vanaf februari steeds verder uitgebreid.

Hoe verzorg je ranonkels?

Ranonkels hebben veel licht nodig. Onze ranonkel kwekers wonen daarom vaak in zonnige gebieden in Europa zoals Frankrijk en Italië.
Snijd een stukje van de stelen van de ranonkels af. Zet de bloemen vervolgens in een schone vaas met schoon water en bolbloemenvoedsel. Zorg ervoor dat er niet te veel water in de vaas zit, want daar kunnen de harige stelen niet goed tegen. Ranonkels drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij met schoon water. Zet de ranonkel op een koele plek, dus niet in de zon of op de tocht. Zo geniet je extra lang van deze knapperd!

Groothandel ranonkels
Groothandel ranonkels

Hoe lang bloeien ranonkels?

Aarzel zodra de ranonkels in bloei staan niet om de bloemen af te snijden voor bloemstukken. Hoe meer je snijdt, hoe meer bloemen de ranonkel zal produceren. Minder(en) is meer!

Hoeveel soorten ranonkels zijn er?

In totaal zijn er ongeveer 400 soorten ranonkels. De Ranunculus komt voor in verschillende kleuren: wit, roze, paars, geel, goud, rood, oranje én gemixte kleuren. Wij hebben ongeveer 50 ranonkelsoorten beschikbaar. Populaire soorten zijn: ranonkel Pon Pon Iglo, ranonkel Clooney Lambada, ranonkel Clooney Nerone, ranonkel Pon Pon, Green Velvet, ranonkel Clooney Tango, ranonkel Pon Pon Luna, ranonkel Pon Pon Aurora, ranonkel Clooney Commedia en de ranonkel Clooney Champagne.