Verschillende soorten bloesems

Bloesem ontstaat uit verschillende soorten fruitbomen. In totaal zijn er tien bomen die voordat de vruchten komen eerst prachtig bloesemen. De bloesems hebben verschillende formaten en ook de kleuren zijn anders. Daarnaast hebben ze allemaal een andere geur.

Perzik bloesem

De perzikboom (Prunus persica) kwam vanuit Perzië Europa binnen, dit is ook waar de boom haar naam aan te danken heeft. De perzikboom komt tot bloei met roze bloemen en tegelijk met de bladeren. Na dat de bloemen verdwijnen komen er heerlijke perziken aan de boom te groeien. De bloesem komt meestal in april voor.

takken
Pfirsichblütengroßhandel

Kersen bloesem

Van de kersenbloesem (Prunus avium) importeert Greenflor twee verschillende kleuren, namelijk wit en roze. Ze krijgen dan een andere naam, ze worden chaenomles genoemd. De betekenis van deze naam is ‘rijzende zon’. De boom kan zure of zoete kersen geven en daardoor ook twee kleuren bloesem. Na dat de bloemen verdwijnen groeien er kersen aan de boom. De bloesem komt meestal voor in maart.

Kleuren bloesem

Bijna alle bloesems bloeien wit of roze, het verschilt alleen per fruitboomsoort hoe intens de roze kleur van de bloemen is. Dit zijn beide prachtige kleuren die goed passen bij de schattige kleine bloemen die ontstaan tijdens de bloesem.

Roze bloesem

Bomen met roze bloesem zijn geliefd. Ze zorgen voor een fris en kleurrijk accent. Daarnaast zijn ze ook nog eens geschikt om te combineren met bladplanten en groen. De roze bloesem is afkomstig van de perzikboom en de chaenomles roze.

Pfirsichblütengroßhandel
Pfirsichblütengroßhandel

Witte bloesem

De witte bloesem die groothandel Greenflor aanbied is afkomstig van de chaenomles wit. De witte bloemen groeien en hangen aan lange steeltjes, verzegeld van kleine groene blaadjes. De witte bloesem heeft een pure en schone uitstraling.

Bloesem kwekers

De bloesems komen uit Zuid-Frankrijk als Midden-Italië, door het zeeklimaat met warme zomers en frisse winters zijn deze landen uiterst geschikt voor de groei van fruitbomen. Paulo, de kweker waar Greenflor haar bloesem van importeert, heeft zijn kwekerij in Italië. De kennis om perzik in bloei te trekken is uniek. Bloesem van de boom snoeien en vervolgens op het juiste moment laten bloeien bij de consument thuis, is een hele opgave. Ondanks dat het veel moeite kost is Greenflor de exporteur voor de mooiste bloesemtakken.

Pfirsichblütengroßhandel
Pfirsichblütengroßhandel

Veelgestelde vragen over bloesemtakken?

Wanneer zijn bloesemtakken verkrijgbaar?

Bloesemtakken zijn verkrijgbaar wanneer ze beginnen te bloeien. Dit is meestal half april. Maar de precieze bloei is niet te voorspellen. De groei van bloesem is afhankelijk van het weer, is het mooi weer komt het eerder. Is het slecht weer, dan laat de bloesem langer op haar wachten. Daarnaast verschilt het ook per soort Wanneer ze gaan bloeien.

Hoe zorg je voor bloesemtakken

Bij bloesemtakken is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Je moet niet zomaar alles gaan afknippen. Het is beter om bepaalde dingen te laten zitten. Zoals wanneer de knoppen verkleuren, dan moet je niet gaan knippen. Als je bloesemtakken in een vaas zet is het verstandig om een schep suiker in het water te doen.

Hoe lang bloeien bloesemtakken?

Bloesem komt snel en gaat helaas ook weer snel weg. Bijna alle bloesem gaat begin april open. Vervolgens blijft de bloesem gemiddeld 14-30 dagen mooi. Het voordeel bij bloesem is dat het per fruitboom verschilt welke tijd ze in bloei staan, zo kun je dus de soorten met elkaar afwisselen.

Pfirsichblütengroßhandel