Soorten sierfruit

Er zijn veel verschillende soorten sierfruit, bijna net zoveel als dat er normale soorten fruit zijn. Het verschil is alleen dat sierfruit veel langer mooi en goed blijft. Natuurlijk is het ook ter decoratie en niet ter consumptie.

Fruit takken

Sierfruit aan takken geeft in een keer een heerlijk herfstweer. Dit komt door de oranje kleuren. De vruchten zien eruit als kleine lampionnen, en doen ook soort van hetzelfde. Ze geven een lichte, warme gloed aan iedere ruimte waarin ze staan. Naast dat de takken solo al mooi zijn, zijn ze ook prachtig te combineren met groen, rode en witte tinten, ook met takken. De combinaties zorgen voor een levendig geheel.

sierfruit
sierfruit decoratie
sierfruit decoratie

Los fruit

Losse siervruchten zien eruit om op te eten. Dit is helaas niet mogelijk, maar ze zijn een echte toevoeging als decoratie. Zo geeft je sfeer door de combinatie van kleuren en vormen. Het fruit siert mooi in een mand, in een schaal, of op de grond. Daarnaast is het fruit los, op zichzelf mooi, maar ook leuk om met andere soorten te combineren of te verspreiden over de tuin.

Veelgestelde vragen over sierfruit

Hoe lang blijft sierfruit mooi?

Siervruchten blijven enkele maanden goed. Ze moeten dan wel droeg en buiten de koelcel worden bewaard. Na een tijd zullen ze langzaam indrogen en hun kleur verliezen, maar eerst een kun je een paar manden genieten.

Sierfruit
Sierfruit groothandel

Hoe sierfruit verzorgen?

Als sierfruit goed gerijpt is kunnen ze maanden lang bewaard worden. Bij Greenflor zorgen we ervoor dat al de siervruchten die worden geëxporteerd van kwaliteit zijn. In gedroogde toestand zijn de vruchten het langst houdbaar. Het is vooral belangrijk dat er tijdens het transport voorzichtig met de vruchten word omgegaan. Een kleien beschadiging kan er al voor gaan zorgen dat de vrucht gaat rotten. De houdbaarheid als het langst als de vruchten eind september, begin oktober binnen liggen bij een temperatuur van 10 graden Celsius.