Gedroogde pampas

Gedroogd Pampasgras

Oorspronkelijk komt pampasgras (cortederia solloana) uit het zuiden van Zuid-Amerkia, en dan uit de regio Pampas. Dit is dus ook waar de naam pampasgras vandaan komt. Vanaf de jaren 70 word het ook in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland geplant. Het werd dan als siergras gepland en is bedoeld voor decoratieve doeleinde. Om pampas als decoratie te gebruiken wordt het eerst nog gedroogd. Zo blijven de gedroogde pluimen veel langer mooi.

Kleuren Pampasgras

De natuurlijke kleur van pampas is een naturelle crème bruine kleur. Maar nadat ze gedroogd is kan het in alle gewenste kleuren gespoten worden. Zo ontstaat er ook witte of roze pampaspluimen, echt alle kleuren die je maar kan bedenken. Hierdoor kun je rustige naturel kleuren toevoegen aan je huis of juist felle kleuren om sfeer te geven.

Pampas groothandel
pampas gras

Pampasgras in je interieur

Pampaspluimen passen prachtig in je interieur in een mooie vaas. In combinatie met een vaas kan het een echte eyecatcher worden. Wat voor vaas je kiest, heeft invloed op de uitstraling. Zo vergroot een grote vaas de hoogte van het pampasgras of een mooie helde vaas die het natuurlijke effect geeft en de mooie pampasgras stelen laat zien. Met pampas kan je perfect een donkere ruimte versieren door ze in verschillende tinten te combineren en zo een echt wow-effect te creëren. Pampas is mooi als soloboeket, maar ook erg leuk in combinatie met andere droogbloemen. Daarnaast zijn de gedroogde pluimen mooi om in kransen te verwerken.

Hoe pampasgras verzorgen?

Naast het vermijden van zonlicht zijn er nog meer tips om je pampasgras zo lang mogelijk mooi te houden. Begin bijvoorbeeld met het schudden van de pluimen, handigst als je dit buiten doet, zo komen alle lossen pluimen vrij. Vervolgens kunnen je de pluimen op gewenste lengte knippen en voorzichtig schikken hoe jij ze wilt. Als de pluimen helemaal naar jou zin staan is het goed voor de pluimen om ze met haarlak te vernevelen. Op deze manier blijft alles op zijn plaats. Daarnaast is het verstandig om de pluimen af te stoffen. Dit kan je doen door de pluimen buiten voorzichtig uit te schudden, op deze manier schud je het stof weg. Benevel ze vervolgens weer met haarlak zodat de pluimen hun volheid behouden.

cortaderia

Veelgestelde vragen over pampas

Hoelang blijft pampasgras mooi?

Hoelang pampasgras mooi blijft, is een beetje afhankelijk van de omstandigheden waarin de pluimen bewaard woorden. De meeste pluimen gaan 3 jaar lang mee, dit is dus erg lang. Aan het eind zullen ze wel een beetje volume gaan verliezen, maar door de pampas niet dicht bij een raam of direct in het zonlicht zetten zullen ze zo lang mogelijk mooi blijven.

Hoe kan je  pampasgras het beste stylen op je bruiloft?

Pampasgras, oftewel cortaderia is een ideaal product voor op je bruiloft. Greenflor is als groothandel voor droogbloemen een expert op het gebied van pampaspluimen. Lees hier alles wat je wil weten over dit pluizige siergras en waarom het de perfecte droogbloem is voor op je bruiloft.