Hortensia groothandel

Hortensia soorten

De hortensia is een geliefde plant in Nederland. Deze bloemen bloeien prachtig in verschillende kleuren en geuren. Er zijn ondertussen een grote variatie aan soorten hortensia’s gekweekt. Sommige van deze soorten worden groot, andere blijven juist wat kleiner. De ene soort heeft een pluim vorm waar de ander juist een mooie bol vorm heeft. De soorten hortensia’s die Greenflor aanbiedt zijn de bol hortensia en pluim hortensia.

Bolhortensia

De bolhortensia bestaat ook  weer uit verschillende soorten. Ze zijn zo bekend en populair door hun grootste ronde bolschermen. Met de bolhortensia gaat het over de boeren hortensia (Hydrangea Macrophylla) en de Annabelle hortensia (Hydrangea Arborescens). De boeren hortensia is de populairste hortensia. Deze  soort heeft veel water nodig, vroeger onttrok hij het water rondom het huis. Dit is ook waar de hortensia haar naam aan te danken heeft. De Annabellle is ook wel bekend als de boom hortensia. Waar de naam van deze soort vandaan komt is niet duidelijk. Ze is een populaire soort doordat ze op nieuw hout groeit. Dit zorgt ervoor dat je de hortensia elk jaar helemaal kunt terugsnoeien.

Pluim hortensia

Het unieke aan de pluim hortensia (Hydrangea Paniculata) is de groei van de kop. Deze soort groeit namelijk in een lange pluimen die recht op staan, dit is afwijkend van de normale ronde bloei van een hortensia. Wat daarnaast deze prachtige pluim variant uniek maakt, is het feit dat ze zo lang kan worden. De hoogte  licht namelijk tussen de 1,5 meter en 3 meter.

Hortensia groothandel
Hortensia groothandel

Kleuren hortensia

Er bestaan verschillende soorten hortensia’s, de soorten verschillen vooral in kleur. De mogelijkheden bestaan uit witte, blauwe, paarse, roze,  rode, en groene hortensia’s. De zuurgraad van de bodem waarin de hortensia groeit bepaalt de kleur van de bloem.

Blauwe hortensia

Bloemen met een blauwe kleur zijn één van de zeldzaamste bloemen ter wereld. Blauwe bloemen brengen een boodschap van liefde en verlangen mee. De blauwe hortensia is een geliefde en bekende struik. De blauwe soorten heb je in opvallende en levendige kleuren, maar ze zijn er ook in donkerblauwe soorten. De blauwtint word bepaald door de kwaliteit van de bodem.

Witte hortensia

Een witte hortensia valt mooi op en heeft een frisse uitstraling. Door de prachtige witte kleur is overal bij te combineren. De bekendste witte soort is de sneeuwbal hortensia, dit is ook de populairste van alle hortensia’s in Nederland. Deze hortensia is bekend om haar prachtige, grote, witte rondvormige bloemen.

Roze hortensia

De roze hortensia staat voor romantiek, tederheid, blijdschap, ingetogenheid, zoetheid en zachtheid. De roze hortensia’s heb je in verschillende varianten. Zo gaan ze van zachtroze naar diep roze, maar ook wat rozenrodere kleur. De jonge struik begint met een lichtroze-gele kleur en naarmate deze ouder wordt gaat ze dieper door kleuren.

Groene hortensia

De groene hortensia is de pluim hortensia. Deze hortensia wordt ook wel limelight genoemd en verwijst naar de kleur van deze plant. De pluim hortensia heeft namelijk een frisse, groen-witte kleur.

Hortensia groothandel

Kwekerij
Jardin Hortence

De Hortensia’s worden geweekt in Greenflor’s eigen hortensiakwekerij: Jardin Hortence. De kwekerij is gelegen in Pommerik Jaudy. Deze plek bevindt zich vlak bij de kust in de streek Bretagne. De schoonheid van het Franse land, het gunstige klimaat en de passie waarmee er wordt gekweekt, maakt dit tot een unieke plek. Afgelopen jaren is er ingezet op modernisering en vernieuwing, waar nu de vruchten van worden geplukt. Dit resulteert in heerlijke Hortensia’s!

Met de hand

Met de hand worden de Hortensia’s stuk voor stuk gesneden. Daarna gaan ze in grote kruiwagens en vervolgens worden ze in de schuur nogmaals nagekeken en uitgezocht. Zo leveren we het beste van het beste! Vervolgens worden ze op een bepaalde lengte afgezaagd, op water gezet en zo snel mogelijk naar Nederland gebracht. De hortensia’s worden dus geïmporteerd vanuit Frankrijk, naar Nederland. Zodat we ze, als bloemen exporteur, ze weer naar de klanten kunnen brengen.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan je het beste een hortensia kopen?

Dit antwoord verschilt per soort. Er zijn varianten die in zowel voorjaar als zomer in bloei staan, maar er zijn ook varianten van deze plant die maar een paar weken per jaar groeien. Zo groeit de bolhortensia van late voorjaar tot midzomer. De bloeiperiode van de pluim hortensia begint eind van de zomer tot midden herfst.