De inkopers van Greenflor reizen de hele wereld over, op zoek naar de mooiste bloemen. Zo ook Julien de Mooij, die nu vier jaar werkzaam is bij Greenflor.

Julien

Julien vertelt over zijn reizen naar het zuiden van Europa: “Meestal ben ik kwekers aan het bezoeken door heel Italië. Ook ga ik vaak naar Tunesië en soms pak ik tussendoor nog een stukje Frankrijk of Spanje mee. Ondanks dat het veel rijden is, vind ik het heerlijk om zo in het buitenland aan het werk te zijn. De manier van handelen is anders dan hier. En het helpt natuurlijk wel dat het weer daar over het algemeen een stuk beter is dan in Nederland.”

Bloemengroothandel
Exclusieve droogbloemen

Droogbloemen en meer

De afgelopen tijd zijn droogbloemen erg populair geworden. Een groot deel hiervan komt uit het gebied rond de Middellandse Zee. “Wij zien hier ook dat droogbloemen zeer in trek zijn. Maar uit dat gebied komen ook andere prachtige producten. In een land als Italië is het klimaat perfect om verschillende soorten zomerbloemen te kweken. Zo halen we onder andere verse lavendel, achillea en imposante artisjokken uit het Middellandse Zeegebied. Daarnaast komt er bijvoorbeeld snijgroen als eucalyptus uit San Remo.”

Bloemen uit Italie

Goede band

Op de vraag hoe de samenwerking tussen Greenflor en de kwekers is, antwoordt Julien enthousiast: “De samenwerking met de kwekers is prettig. We houden nauw contact met elkaar en spreken elkaar bijna dagelijks. Vooral met de kwekers die speciaal voor ons hun producten kweken.”

Ranonkels Zuid-Europa

Greenflor heeft er daarvan wel een aantal. Zij kweken bijvoorbeeld bloemen die schaars zijn hier in Nederland. “Wij proberen zo veel mogelijk voor onze kwekers te regelen, van transport tot gereedschap dat nodig is om de bloemen en planten van het land af te halen. De een heeft meer behoefte aan contact dan de ander. Sommige bedrijven kweken al generatieslang bloemen, die hoef je bijvoorbeeld weinig uit te leggen.”