“Laat de natuur zichzelf uiten met de nieuwste bloementrends van 2023, waar heldere kleuren en pasteltinten een majestueuze symfonie creëren.”

Bloemen kleuren volgende de Trendwatcher

Bloemen brengen kleur in ons leven, maar wat als we deze kleuren op een unieke, verrassende manier kunnen presenteren? Dorien van den Berg is Bloemen Trendwatcher en een groen stylist en weet als geen ander hoe ze bloemen conceptueel kan gebruiken om geweldige verhalen te creëren. Of je nu een kweker bent of een tuincentrum hebt, Dorien weet hoe je jouw producten op een verkoopgerichte manier kunt presenteren.

Bloemen Trendwatcher

Hoe voert de bloemen trendwatcher haar ambacht uit?

Stap één is het bepalen van de doelgroep. Wie wil je aanspreken en wat wil je verkopen? Dorien creëert vervolgens een concept rondom de bloemen, zodat ze aantrekkelijk worden gepresenteerd. Mode en trends spelen een belangrijke rol. Ze houdt deze trends nauwlettend in de gaten en vertaalt ze naar de bloemenindustrie.

Dorien verzorgt onder andere de styling voor fotoshoots en de decoratie van bijvoorbeeld horecagelegenheden. Haar werkwijze zorgt ervoor dat bloemen verrassend onder de aandacht komen en een prachtig effect hebben op de sfeer van een ruimte.

Dorien haalt inspiratie uit beurzen, winkels, tijdschriften, sociale media, trendlezingen en grote modemerken. Dit geeft haar een breed scala aan ideeën en inspiratie voor haar ambacht.

Bloemen Trendwatcher

© Dutch Lily Masters

We stelden de bloemen trendwatcher de volgende twee vragen

Welke bloementrends verwacht je voor de herfst van 2023 en hoe pas je deze toe in arrangementen en decoratie?

Volgens Dorien zullen seizoensbloemen, grote felle bloemen zoals dahlia’s, gekleurde limonium en eucalyptus steeds terugkerende items worden. Denk aan eucalyptus op feestelijk gedekte tafels of kleurrijke boeketten verpakt in fel papier. Luchtige boeketten of wiebelige en compacte arrangementen. De retrostijl is ook terug. Je eigen kleine bloemstukje van geluk in jouw omgeving of thuis!

Welke kleuren zijn populair in de herfst/winter van 2023 en waarom?

Volgens Dorien zijn felroze, lila en blauw trendy kleuren dit jaar, gecombineerd met accenten van groen, geel en oranje. Maar pastel- en crèmetinten blijven ook populair, afhankelijk van de doelgroep. Voor 2024 zien we ook diep turquoise blauw opkomen. We zullen ook veel bellen, strepen, stippen, cirkels en vierkanten zien. Durf verschillende vormen en figuren te combineren, zoals cirkels met vierkanten, met strepen eroverheen en transparante cirkels ervoor geplaatst.

Volg dorien ook op Instagram voor inspiratie!