Logistiek en bloemen komen perfect samen in bloemengroothandel Greenflor’s eigen boeketterie. Een team vol gepassioneerde bloemenexperts bundelt en verpakt de meest prachtige bloemen – van pioenen tot lavendel tot droogbloemen – in complete eindproducten voor o.a. tuincentra en groothandels. Lees het verhaal van onze Teamleider Productie Kim! 

Greenflor boeketterie

De Greenflor boeketterie 

De manier waarop anjers bloeien is een feestje voor het oog. Met kleuren als roze, rood, wit en geel – en natuurlijk hun prachtige gelaagde bloemblaadjes – geven ze boeketten, arrangementen en evenementen een b(l)oeiende uitstraling. Anjers kunnen zowel ingetogen als levendig zijn, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende gelegenheden, van romantisch tot feestelijk. Hun lange houdbaarheid maakt ze daarbij ideaal voor decoratie. Greenflor creëert In de perfecte harmonie tussen logistiek en bloemen bloemengroothandel met boeketterie op maat, een uniek aanbod voor klanten al groothandels en tuincentra. 

Enthousiasme en passie!

“Alles wat de klant wil, verzorgen wij met enthousiasme en passie!”, vertelt Kim Vegelin-Fontaine. Als echte bloemenliefhebster met jarenlange ervaring staat zij nu met trots aan het hoofd van Greenflor’s eigen boeketmakerij. Samen met haar team van 10 vaste collega’s en tot wel 20 mensen tijdens piekweken, streeft Kim naar niets minder dan de hoogste klanttevredenheid. Nauwe samenwerking en uitstekende service staan centraal in hun aanpak. Hierdoor is Greenflor niet alleen importeur en exporteur van losse bloemen, maar kunnen we ook een compleet eindproduct op maat leveren. Zeker voor groothandels en tuincentra is een belangrijk onderdeel van ons assortiment.

Boeketterie
bloemengroothandel greenflor

Een boeket op maat

Het hoogseizoen loopt van half januari tot half juni en brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee, legt Kim uit. Denk hierbij aan het managen van meerdere bedrijfslocaties en de drukte van de logistiek. Ze zorgt er echter voor dat alles op rolletjes loopt. Van barcodes tot stickers en van verpakking tot het inpakken van de bloemen. Kim communiceert dagelijks met de verkoop- en operationele afdelingen om de bestellingen van bloemen en boeketten voor de komende periode te coördineren.  

“Mijn passie voor bloemen begon toen ik als klein meisje met mijn moeder op de markt stond.”
– Kim Vegelin-Fontaine, Teamleider Productie 

Bloemen en logistiek komen samen 

Tijdens het hoogseizoen verwerkt het team een indrukwekkende hoeveelheid van 600.000 stelen per week. Denk aan pioenen, lavendel en allerlei droogbloemen. Flexibiliteit en een schaalbaar team zijn essentieel om aan deze vraag te kunnen voldoen. Volgens Kim is teamwork de sleutel tot succes in haar boeketterie. Haar fantastische team is onmisbaar bij het vervullen van hun orders en doelen. Het duurzaamheidsbewustzijn groeit ook binnen de boeketterie.  

 

Wist je dat we ook prachtige everlasting rozen uit Ecuador en prachtig groen uit Frankrijk en Italië?

Beide prachtige toevoegingen aan een boeket op maat!