Creatieve bloementrends

Van Antwerpen tot Modewereld

In het hart van Antwerpen bevindt zich Baltimore, een betoverende bloemenwinkel waar de prachtigste bloemstukken het plafond lijken te raken. Eigenaar Mark Colle is een arrangeur, ontwerper en creatieve ziel die bekendheid heeft verworven in de modewereld. Hoewel zijn bloemenwinkel in Antwerpen is gevestigd, zijn zijn grootste klanten niet afkomstig uit de stad, maar uit gerenommeerde modehuizen zoals Dior, Louis Vuitton en Prada. Mark creëert adembenemende settings voor fotoshoots, filmfestivals en modeshows. Hierbij maakt hij vaak gebruik van producten die hij inkoopt bij Greenflor. In dit interview bespreken we zijn verwachtingen voor dit najaar.

Creatieve Inspiratiebronnen

Mark Colle laat zijn creativiteit graag de vrije loop. Hij vindt inspiratie op onverwachte plekken, zoals het eiland Tenerife. Voor de komende maanden is hij geobsedeerd door bloemen die zo uit Jurassic Park lijken te zijn gelopen. Hij houdt ervan om impulsief te zijn en op het moment zelf te beslissen wat hem inspireert en wat hij leuk vindt. Maar als hij een voorspelling moet doen, denkt hij dat terracotta de kleur van de herfst/winter 2023 zal zijn. Terracotta heeft een warme, aardse tint die perfect aansluit bij de sfeer van herfst en winter. Het past bij de kleuren van de bladeren die van de bomen vallen en brengt een warm gevoel van gezelligheid in huis.

Creatieve bloementrends
Creatieve bloementrends

Creatieve benadering van bloemen

Met zijn unieke benadering van bloemen en kleuren heeft Mark Colle een prominente rol verworven in de bloemenindustrie. Zijn werk is een samensmelting van artistieke expressie en natuurlijke schoonheid. Als je op zoek bent naar onconventionele bloemstukken die je interieur tot leven brengen, laat je dan leiden door de creatieve geest van Mark Colle. Laat je verrassen door zijn grenzeloze verbeelding en breng een vleugje kleur en schoonheid in je leven. Volg zijn creatieve avonturen op Instagram @markcolle en laat je inspireren door zijn buitengewone bloemcreaties.