De herfst van 2023 is gearriveerd en brengt een overvloed aan prachtige kleuren met zich mee. De familie De Jong van bloemenwinkel De Jong Fleuriade uit Enkhuizen deelt hun visie op dé herfsttrends van 2023 met een prachtig samengesteld boeket met de bloemen van Greenflor.

Autumn trends of 2023

Familiebedrijf De Jong Fleuriade

In 2009, toen er een prachtige kerk in Enkhuizen vrij kwam, aarzelde de familie De Jong geen moment. Al vijftien jaar bevindt De Jong Fleuriade zich op dit bijzondere plekje met eindeloze mogelijkheden. De bloemenwinkel is een familiebedrijf dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Kunst en bloemen

Waar de winkel echt in uitblinkt, zijn de kleurencombinaties en de losse, kunstzinnige opmaak van de bloemstukken. Eigenaar Klaas De Jong is trots op het feit dat zijn team hierin uitblinkt en hun klanten goed kent. Een keer per jaar wordt de winkel omgetoverd tot een expositieruimte, helemaal gevuld met kunstwerken. Bloemen en kunst worden op elkaar afgestemd om een unieke ervaring te creëren.

De familie De Jong koopt al 20 jaar bloemen in bij Greenflor’s in- en verkoper Gerard de Ruijter. De samenwerking is erg fijn. “Greenflor heeft een breed assortiment aan bloemen en altijd van goede kwaliteit. Ook zijn het niet van die standaard bloemen en je kan apartere bloemen uitzoeken waar je echt iets unieks mee kan maken!”, aldus een enthousiaste Madelon, dochter en bloemist in de bloemenwinkel.

Autumn trends of 2023
Autumn trends of 2023

De herfsttrends van 2023

De herfst is echt de mooiste tijd voor bloemen, met een overvloed aan kleuren en soorten. Producten in warme tinten als oranje en bordeauxrood, denk aan lampionnen, Sanguisorba en rozenbottels, zijn momenteel zeer gewild. “Klein of groot, ze gaan als warme broodjes!”, aldus Madelon. Deze producten blijven erg lang mooi. Bovendien zie je tegenwoordig ook meer paarse, oudroze en rode tinten, zoals doorgekleurde hortensia’s waarmee je echt die warme herfstsfeer creëert.

“De herfsttrends van 2023 zijn luchtig en weelderig, met veel grassen. Een paar jaar geleden was dit nog ondenkbaar; toen waren volle boeketten de norm. Tegenwoordig kan het niet luchtig genoeg zijn en neigend naar minimalistisch”.
–Madelon de Jong, bloemist bij De Jong Fleuriade

Autumn trends of 2023

Warme kleuren en betoverende combinaties

In het herfstboeket dat bloemiste Rianne De Jong speciaal voor ons heeft samengesteld met de producten van Greenflor schittert de hortensia met zijn prachtige herfstkleuren. Om te voorkomen dat het te dramatisch wordt, combineert ze deze dramatische kleuren met heldere tinten zoals geel en oranje, die ook typerend zijn voor de herfst. Hierdoor springen de hortensia’s er echt uit en wordt de balans perfect bewaard. Er worden losse grassen toegevoegd om de weelderige trend terug te laten komen, wat resulteert in een prachtig herfstboeket. De volgende producten uit het Greenflor assortiment heeft Rianne gebruikt.

Shop nu deze herfstproducten in de webshop