De zomer is officieel voorbij en dat betekent dat de herfst is begonnen. Ook de herfst is, ondanks dat het kouder en natter kan zijn, een mooi seizoen; als je om je heen kijkt, zie je namelijk overal de mooiste tinten. Met droogbloemen in herfstkleuren haal je een stijlvolle herfst in huis.

Een herfstkleurenpalet

Een kleurenpalet helpt bij het kiezen van droogbloemen voor dit seizoen. Populaire kleuren bij Dutch Masters In Dried Flowers zijn okergeel, oranje (roest), zalm en chocoladebruin. Maar vergeet ook beige, mahonie en koningsblauw niet.

 Oranje ( roest )

Oranje, of ook wel roest, is onmiskenbaar verbonden met de herfst. Door de kleurverandering van de bladeren aan bomen, is oranje waarschijnlijk de eerste kleur waar je aan denkt bij de herfst. Bloemen als gedroogde Helichrysum en Carthamus in prachtige roestkleuren maken van elk droogboeket een herfstfeestje.

Zalm 

Misschien is zalm niet een kleur waar je meteen een ultiem herfstgevoel bij krijgt. Toch is het een populaire herfstkleur dit seizoen. Dat komt omdat je deze warme kleur heel goed kunt combineren met andere herfstkleuren, zoals oranje en beige. Perfect voor een kleine touch of colour in een vaas of aan de muur.

Beige, Mahonie en Koningsblauw

Een zachte, warme kleur om het herfstkleurenpalet mee aan te vullen, is beige. Gedroogd Pampasgras is daarvoor perfect. Een showsteler in elk interieur en prachtig te combineren met andere kleuren uit het herfstkleurenpalet. Een andere uitnodigende, warme kleur is mahonie. Geverfde Triticum of Phalaris in deze kleur geven nog steeds een natuurlijke herfstuitstraling. Ook een blauwtint doet het goed in herfstboeketten. Gedroogde bloemen zoals Eryngium, Limonium en Lavendel zijn voorbeelden van koningsblauwe kleuren die prachtig zijn voor de herfst.

Chocoladebruin

De bladeren aan de bomen kleuren niet alleen oranje, maar soms ook bruin. Niet zo gek dat de kleur chocoladebruin steeds geliefder wordt, ook in droogbloemen. Je kunt de bruine kleur heel goed combineren met natuurlijke kleuren, zoals beige. Maar ook met zalm of okergeel springt het chocoladebruin eruit. Een hele mooie toevoeging aan een droogboeket.