De Britse droogbloemenkunstenares Phoebe Mourini is een artistieke, vrolijke en veelzijdige wervelwind. En het succes waait met haar dromerige droogbloemcreaties mee! In 2018 richtte Phoebe het floral designbedrijf PHOHM op: droogbloemen in aardetinten boho-stijl met een vleugje romantiek en ikebana. Inmiddels vliegen haar creaties de wereld over, won ze een gouden award en heeft ze ruim 10k volgers op haar Instagramaccount!

Phoebe Mourini weet raad met droogbloemen!

Van uitzinnige trouwboeketten en trouwlocaties tot grote events en gala’s, maar ook kleine tafelarrangementen voor toprestaurants, de bloemist weet met droogbloemen wel raad! Daarom ging ze met het najaarsassortiment van Dutch Masters in Dried Flowers aan de slag. In een pittoresk hoekpand in Brighton vertelt ze dat de droogbloemenarrangementen zo goed liepen, dat ze hier onlangs haar eigen droogbloemenshop opende. Phoebe: “Hier verkoop ik zowel individuele bloemenstelen als kant-en-klare boeketten. Met kerst voor de deur geven we hier kransworkshops, deze workshops geven we ook online. En nu mag ik voor jullie wat maken, wat een eer!”

Van uitzinnige trouwboeketten en trouwlocaties tot grote events en gala’s, maar ook kleine tafelarrangementen voor toprestaurants, onze bloemist van de maand Phoebe weet met droogbloemen wel raad! Daarom ging ze met het najaarsassortiment van Dutch Masters in Dried Flowers aan de slag. In een pittoresk hoekpand in Brighton vertelt ze dat de droogbloemenarrangementen zo goed liepen, dat ze hier onlangs haar eigen droogbloemenshop opende. Phoebe: “Hier verkoop ik zowel individuele bloemenstelen als kant-en-klare boeketten. Met kerst voor de deur geven we hier kransworkshops, deze workshops geven we ook online. En nu mag ik voor jullie wat maken, wat een eer!”

Nog meer een kunstwerk

Droogbloemen zijn in floraland al een tijdje in trek, maar volgens Phoebe is de trend nog lang niet voorbij. “Voor 2022 verwacht ik dat de droogbloemen nog meer een soort kunstwerk worden waarbij we steeds meer buiten de box denken. Een vaas is niet langer noodzakelijk voor het maken van een bloemwerk. Ook denk ik dat de Ikebana stijl nog meer terrein zal winnen. Bij het bloemschikken in deze minimalistische Japanse kunst ligt de focus op het plaatsen van enkele stelen in een vaas. Daarnaast denk ik dat de combinatie van droogbloemen én verse bloemen ik vaker te zien zal zijn. Deze combinatie gebruik nu al soms op bruiloften en ik merk dat dit ontzettend aanslaat bij mijn klanten!”

Asymmetrisch en minimalistisch Ikebana-stijl

Inspiratie haalt Phoebe vooral uit de ruimte of plek waar haar werk komt te staan. Ook kijkt ze naar werk van andere kunstenaars, een expositie in een museum en natuurlijk de natuur zelf! Een compositie hoeft volgens haar lang niet altijd symmetrisch te zijn, een bloemkunstwerk kan ook zeker asymmetrisch zijn. “Kijk maar naar de ikebana-stijl, zo gebruik ik graag de senthourius amaranthus die naar beneden hangt met als contrast rechtopstaande Chuvisco. Zo wordt je oog naar verschillende contrasterende elementen toegetrokken die tegelijkertijd met elkaar samenwerken.”

Gedroogde grassen doen het goed in Groot-Brittannië, de populairste ‘droogbloem’ in Groot-Brittannië is momenteel niet voor niets pampasgras. Phoebe: “Deze pampasgras zie ik terug bij iedere interieurliefhebber. Daarnaast zitten we ook nog eens midden in het pampasgrasseizoen, extra leuk!

Droogbloemen
Droogbloemen groothandel

Van aardetinten tot textuurmix

De pampasgras past ook goed in het kleurenpalet dat Phoebe gebruikt. Aardetinten met veel groen, beige en bruin zijn haar favoriet, deze kleuren zijn dan ook volop in ons najaarsassortiment terug te vinden. “Aardetinten in combinatie met een mix van texturen vind ik prachtig, daarom houd ik ook zoveel van de combinatie gedroogde met verse bloemen. Mijn lievelingsbloemen zijn grassen en palmen, vooral thresticulula palmen in combinatie met pampa’s, klaprooszaad en vuurgras.”

Last but not least won Phoebe recentelijk de gouden award voor Chelsea in Bloom. Des te meer reden om haar te vragen om van de Dutch Masters in Dried Flowers samples uit ons najaarsassortiment, een waar kunstwerk samen te stellen. Nieuwsgierig?