Duurzame samenwerking 

Ontdek het fascinerende verhaal achter Greenflor’s Eikenbladeren, een verhaal hoe toeval en een duurzame samenwerking leidde tot de ontwikkeling van een belangrijk product in Greenflor’s najaarsassortiment. Deze natuurlijke schoonheden voegen een vleugje rustieke pracht toe aan herfst- en kerstdecoraties. Leer meer over hun duurzame teelt en het flitsende verkoopproces dat hen in slechts enkele uren van het veld naar de veiling brengt.

Duurzame samenwerking

Duurzame samenwerking

Het begon allemaal met een bijzonder lot waarbij René Godrie uit Achtmaal. Per toeval ontdekte hoe waardevol de eikenbladeren waren die hij op zijn land had staan, ooit gebruikt voor koeien. Dit toeval leidde tot de ontwikkeling van een belangrijk product voor Greenflor. Gerard de Ruijter heeft al meer dan 30 jaar een waardevolle band met de kwekerij, wat getuigt van hun buitengewone en langdurige samenwerking. Hij heeft René Godrie geleerd hoe het eikenblad moet worden aangeboden op de bloemenveiling, denk aan de ideale lengtes en de bosjes van 20 takken.

Eikenbladeren zijn een onmisbaar element in het assortiment van Greenflor. Waar ze een prachtige en rustieke sfeer toevoegen aan kerstkransen en verschillende andere kerstdecoraties. Gedurende vele jaren levert René Godrie consistent hoogwaardige producten. De eikenbladeren behouden hun frisheid wel tot twee weken, waardoor ze onmisbaar zijn voor bloemisten die op zoek zijn naar duurzaamheid in herfstboeketten of arrangementen die langdurig mooi moeten blijven.

Natuurlijke schoonheid

René begint zijn werkzaamheden half augustus op een zorgvuldig voorbereid veld van 7 hectare groot. Het hoogseizoen is van half augustus tot begin november. De grond wordt ingezaaid met zorgvuldig met de hand verzamelde zaadjes. Voor de eikenbladsoort Quercus Rubra duurt het twee jaar voordat ze voor het eerst kunnen worden geoogst. Het eikenbladsoort Quercus Palustris is drie jaar nodig voordat de eerste snoei plaatsvindt. Een veld kan over het algemeen 15 jaar meegaan. Één veld bij de kwekerij staat al 24 jaar. Het geheim van hun succes is om de natuur haar gang te laten gaan.

Duurzame samenwerking

De samenwerking met Gerard is al meer dan 30 jaar, dat zegt genoeg denk ik. Gerard zit inmiddels bij het meubilair

– René Godrie, eikenbladkweker

Duurzame samenwerking

Vliegend van veld naar veiling

Tijdens het hoogseizoen vindt de verkoop in een flitsend tempo plaats. Binnen 24 uur na de oogst worden de eikenbladeren geëxporteerd naar de veiling, waar ze binnen enkele uren worden verkocht. De kwekerij biedt vier verschillende lengtes aan: 50 cm (hoewel deze zelden wordt verkocht), 70 cm, 80 cm en 85 cm.

Eikenblad is vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en natuurlijke eigenschappen een cruciaal onderdeel geworden van Greenflor’s assortiment, en het is het resultaat van jarenlange toewijding aan kwaliteit en zorgvuldige teeltpraktijken.

Ontdek ons eikenblad assortiment eikenblad in de webshop