Een Zuid-Franse road trip over plattelandswegen en door bergen brengt ons bij een prachtig huis in mediterrane stijl, omringd door groene velden en wuivende palmbomen. In een bijruimte van het huis treffen we kweker Olivier Lopez en zijn vrouw, die op dat moment druk bezig zijn met het op maat snijden en verpakken van bossen vers geplukte, prachtige franse anemonen. Wat vandaag van het veld komt gaat uiteraard meteen op transport, vertelt Olivier ons trots.  

anemonen

Een kweker met slimme oplossingen 

De bevlogen anemonenkweker neemt ons mee op een korte tijdreis van de ontwikkelingen van zijn kwekerij de afgelopen jaren. De 50.000 anemoonplanten op zijn velden leverden voorheen wel 10 tot 12 stelen anemonen per jaar op, maar met recente klimaatveranderingen is dat aantal helaas met wel 20% afgenomen. De steeds warmere Zuid-Franse herfst en winters zijn een uitdaging voor hem. Toch weet de anemonenkweker met slimme oplossingen en assortimentsuitbreidingen zijn bloemenhandel veilig te stellen. Zo is hij begonnen met het kweken van Franse pioenen in tunnels, waardoor de oogst én zijn inkomen beter verspreid zijn. 

Een assortiment vol franse anemonen

Olivier’s anemonenassortiment bestaat uit een sterke basis in tijdloze kleuren. In de velden zien we rode, roze, paarse en witte anemonen die trots hun kopjes boven het groen uitsteken. Voor ons als bloemengroothandel in exclusieve, hoge kwaliteit anemonen uit Zuid-Frankrijk een ware snoepwinkel! Net als bij broertje de ranonkel, openen de bloemblaadjes van de anemoon zich een voor een. Het vaak donkere maar prachtige hart van deze oogverblindende voorjaarsbloem wordt zo steeds beter zichtbaar. We kijken er dan ook onze ogen uit. 

anemonen
anemonen

Exclusieve bloemen groothandel 

Zo’n 80% van kweker Olivier’s handel vindt via onze inkoper en sourcing expert Marc van Graas zijn weg naar de Greenflor cash & carry’s; een groot aandeel dus. Zaken als maatvoering, verpakking en manier van transport worden dan ook in overleg met vaste contactpersoon Marc opgepakt. Onze road trip is voor Marc de ideale gelegenheid om de banden met zijn vaste kwekers en vertrouwenspersonen aan te halen. En om het assortiment exclusieve bloemen uit Zuid-Frankrijk voor groothandel Greenflor nóg verder te versterken! 

Ontdek nu de prachtige collectie Franse anemonen bij Greenflor en voeg een vleugje Zuid-Franse schoonheid toe aan uw assortiment!