Jan Dippell Ritzinger (eigenaar Flowershop Ivy) is al 50+ jaar een legende in zijn vakgebied. Hij is huisbloemist van internationale modemerken, juwelenhuizen en vijfsterrenhotels. Zijn inkopen voor deze grote opdrachten? Die doet hij exclusief bij Greenflor!

Jan Dippel

Luxe bloemen over de hele wereld

De 78-jarige bloemist runt al 53 jaar Flowershop Ivy op het Leidseplein, destijds de allereerste bloemenwinkel van Amsterdam. “Maar deze A-locatie bloemenwinkel is eigenlijk maar een showroom”, aldus Jan. Zijn echte clientèle bestaat uit de meest luxe modemerken, juwelenhuizen en hotelketens over de hele wereld. “Mijn klanten zijn me heilig en worden enorm gepamperd”, vertelt hij trots. Hoe het komt dat de high society aan zijn lippen hangt? Dankzij zijn conceptuele denkwijze, luxe afwerking en personal touch!

“Ik ben heel conceptueel, daarom is mijn bedrijf ook niet te vergelijken met wie dan ook.”

 

Bloemen op maat

“Ik bedenk mijn bloemconcepten zoals een kleermaker dat doet. Een tailor made suit, zegmaar. Je kijkt naar de persoon, het figuur, de huidskleur, wat past het beste bij hem of haar. De klant moet onmiddellijk: ‘Ja, wow!’ zeggen”, aldus Jan.

Elk bloemstuk of boeket is afgestemd op de opdrachtgever. Maar de rode Ivy-draad is altijd herkenbaar. “Storytelling is de laatste tijd heel erg in, maar dat doet Flowershop Ivy al 125 jaar! Wij vertellen waar de bloem voor dient en waar de naam vandaan komt”, aldus Jan.

 

Jan Dippel
Jan Dippel

Bloemen inkopen bij Greenflor

Elke maandagochtend rijdt Jan met zijn chauffeur naar de cash & carry van leverancier Greenflor  Aalsmeer, waar hij zijn bloemen inkoopt. Daarna maakt Jan de bloemabonnementen voor de grootste hotels en winkels van Amsterdam, zo’n 50 stuks per week. Deze boeketten levert hij persoonlijk af, waarbij alles opgepoetst en tot in detail afgewerkt wordt. De focus ligt op kwaliteit en luxe. Van de mooiste anthuriums  tot kleurrijke hortensia’s. De rest van de week staat voor Jan in het thema van grote (inter)nationale bloemopdrachten.

“Voor mij zijn Gerard en Esther de Ruijter (onderdeel van Greenflor) the one and only!”

Groothandel in bloemen

Zijn handel haalt Jan enkel en alleen bij bloemenleverancier Greenflor. “Ik heb over de jaren bij verschillende groothandels gekocht, maar het was nooit wat ik zocht”, vertelt hij. Ruim 30 jaar geleden kwam Jan bij Gerard en Esther de Ruijter (sinds 2021 onderdeel van Greenflor) terecht. Dat klikte meteen. “Deze twee mensen hebben een onvoorstelbaar goede neus voor kwaliteit, ik hoef nooit te kijken of de bloemen die ik koop wel goed zijn. Want ze zíjn gewoon goed!”, vertelt Jan enthousiast.

Jan Dippel

Voor zijn grote opdrachten koopt hij bloemen conceptueel in; kleuren die bij elkaar passen en grote aantallen. “Dat is allemaal te vinden bij Greenflor omdat jullie zo’n groot totaalassortiment aan bloemen, droogbloemen en groen hebben”, aldus de legende. “Cees (de Mooij, oud-directeur Greenflor) heeft echt een goudklomp binnengehaald met Gerard en Esther, hij had het nooit beter kunnen vinden!”, vertelt hij enthousiast. De warme band tussen de bloemist en zijn jarenlange leveranciers spat er vanaf.

Jan Dippel

Bloemist van de toekomst

Ondanks zijn rijpe leeftijd heeft Jan een duidelijke toekomstvisie waarin bloemen, mode, events en inspiratie op conceptuele wijze samenkomen. En zijn inkopen? “Die blijf ik enkel en alleen bij Greenflor doen!”, aldus de bloemistenlegende zelf.

“Met Gerard en Esther de Ruijter heeft Greenflor goud in handen, dat moet echt gehighlight worden want dat zijn ze meer dan waard.”

Ontdek ook ons totaalassortiment bloemen, droogbloemen en groen in onze webshop!