Wij presenteren met trots de Festival ranonkel! Deze charmante voorjaarsbloem is een nieuw soort ranonkel en zeer geschikt in een veldboeket. Ze fleurt haar omgeving op, is speelser dan speels en is ook nog eens beschikbaar in allerlei kleuren!

Nieuw soort ranonkel

De Festival ranonkel is een nieuw soort ranonkel. En wat voor één! Het groene hart van deze ranonkel is een bijzonder detail dat je nog niet eerder zag. Bovendien blijft dit nieuwe soort extra lang mooi op de vaas. De Festival ranonkel wordt vaak gebruikt in veldboeketten, omdat ze een speels effect geeft. De bloem is uniek door haar groene hart en is beschikbaar in maar liefst zes hoofdkleuren: rood, oranje, geel, wit, crème, licht- en donkerroze. Wij hebben bossen per kleur in onze collectie, maar er zijn ook verschillende mengbossen verkrijgbaar.

Bekijk alle kleuren

Productie

Vanaf november begint Francesco met oogsten. “Onze kleine productie valt in de winter, de hoofdproductie begint met Valentijn tot eind maart. Momenteel zitten we dus in het hoogseizoen. Hier gebeurt het, dit is de plek waar je moet zijn als je van unieke ranonkels houdt!” zegt de koning op het gebied van ranonkels kweken. En dat wordt gezien. In heel Europa zijn Francesco’s ranonkels grenzeloos geliefd, ook komt er steeds meer vraag vanuit Amerika.

Soorten ranonkels

Er zijn verschillende lijnen van ranonkels, zoals de Elegance lijn of de Friandine lijn, een Clooney (ofwel succes) lijn. De Clooney lijn wordt – zoals de naam doet verklappen – gekloond waardoor iedere ranonkel precies dezelfde vorm, grootte en uiterlijk heeft. Bijna te mooi om waar te zijn! Dit maakt de Clooney lijn tegelijk extra prijzig. De Festival ranonkel is veel speelser, haar bloemen zijn allemaal verschillend. En zo past er bij iedere gelegenheid een grandioze ranonkelsoort!

Bekijk alle soorten