Is het gras groener bij onze zuidelijke onderburen? Volgens Edward (52) voor een kweker wel!
Hij verruilde Nederland voor het Franse platteland om voor Greenflor de beste pioenen te kweken. “Door het Franse klimaat zijn Franse pioenen veel eerder beschikbaar dan de Nederlandse variant. Mijn pioenenoogst is meer gespreid!”

Pioenen specialist

Edward Rietkerk heeft meer dan 30 jaar ervaring in de tuinbouw. In 2010 verhuisde Edward naar het Franse Duras om zich te specialiseren in de productie van pioenen. Sindsdien kweekt hij niet alleen deze prachtige bloemen, maar heeft hij ook een gezond bedrijf opgebouwd met de nadruk op respect voor het lokale milieu. Zijn passie voor het kweken van nieuwe pioensoorten en het experimenteren met de nieuwste technologie, heeft het bedrijf in staat gesteld om een aantal unieke pioensoorten te creëren. De groei van zijn bedrijf komt dankzij zijn passie en toewijding voor het kweken van pioenrozen: “Het is mooi om te zien dat van zoiets kleins, zoiets moois valt te kweken!”

Franse Pioenen groothandel Greenflor (14)

Kwekerij Rietkerk is een kwekerij met een familiaire sfeer op 25 hectare grond. Nu worden alle pioenen nog buiten in de open grond gekweekt. Vanaf volgend jaar komen de eerste bloemen vanuit de kas. Edward: “Door middel van de kas vervroegen we het pioenenseizoen en is de pioenenoogst meer gespreid. Tijdens het seizoen bestaat ons team uit meer dan tachtig seizoenarbeiders!”

Franse Pioenen groothandel Greenflor (18)

Frans Toscane

De kwekerij is gelegen in de regio Gironde in zuidwest Frankrijk. Door het zomerse droge klimaat in de streek wordt het ook wel het Frans Toscane genoemd. Het gebied heeft veel voordelen zoals veel zon, lang licht en weinig wind. Edward: “Het enige nadeel is dat hier weinig neerslag valt en we dus moeten sproeien. De oogst start half april en eindigt mei. Dankzij het gunstige klimaat zijn de pioenen van Rietkerk altijd een stuk eerder dan de Nederlandse pioenen.”

Franse Pioenen groothandel Greenflor (9)
Duurzame pioenen

Naast dat de pioenen prachtig zijn om naar te kijken, zijn ze ook heel duurzaam! De kas ligt vol met zonnepanelen waardoor alle Franse zonnestralen worden opgevangen en de energie die dit geeft, gebruikt Edward weer in de kwekerij. “Ik kweek de pioenen zowel binnen als buiten en verleng hiermee het pioenenseizoen!”

Franse Pioenen groothandel Greenflor (7)

Het assortiment

Edward kweekt meer dan 33 verschillende pioenrozen. Zijn pioenen behoren tot de meest exclusieve soorten. De unieke grote pioenrozen zijn in allerlei kleuren beschikbaar zoals roze, rood, lila, wit, zalm en cerise. Deze bloemen worden veel gebruikt voor exclusieve boeketten, bruiloften en events.

Greenflor heeft de volgende soorten pioenen in het assortiment: Coral charm, Edulis Superbas, Madame claud du tain, Angel cheeks, Odile, Sarah bernards, Red sarah, Command du performance, Bridal shower, Bridal gown, Project x, Moon over Berrington, Moonrise Jules elie, White jules elie, Duchesse du numour, Princess white, Jacorma, Kansas, Flame, Pink hawai, Coral sunset, Soft salmon sourcer, Amalia olson, Mary E nicholls , Catrherine fontain, Pascale pink, Alexander flemming, Miss franklin roosenvelt, Ole faithfull, Mothers choice, Bowl of cream, Percher en Shirley temple.

Bekijk alle soorten in de webshop