Vanaf nu zijn de populaire Franse pioenrozen weer beschikbaar. Door het Franse klimaat zijn de Franse pioenrozen eerder beschikbaar dan de Nederlandse variant en is de pioenenoogst meer gespreid. We nemen je mee naar het Zuiden van Frankrijk waar de bloeiende pioenen worden geoogst.

De eerste soorten

Greenflor trapt dit seizoen af met de prachtige pioenen; Pink Hawaiian Coral, Flame en Coral Sunset. Vanaf week 15 zijn er steeds meer soorten beschikbaar zoals Duchesse de Nemours, Command Performance en Odile . Deze pioenen behoren tot de meest exclusieve soorten pioenen. De unieke grote pioenrozen zijn in allerlei kleuren beschikbaar zoals roze, rood, lila, wit, zalm en cerise. Vanaf nu wordt het aanbod steeds verder uitgebreid met meer soorten. Dus houdt de webshop in de gaten!

pioenen kweker

De eerste pioenrozen uit de tunnel en kas

Ook dit jaar begint Greenflor weer met de eerste pioenen uit de tunnels.  Zo kunnen we vanaf half maart al pioenen aanbieden!’’ Marc: “c. een primeur is de productie uit 35.000m² kas die vol ligt vol met zonnepanelen waardoor alle zonnestralen worden opgevangen en de energie die dit geeft, worden gebruikt in de kwekerij.

Bruiloften met pioenrozen

Door alle uitgestelde bruiloften is de vraag naar pioenen dit jaar nog groter. Door de bloemblaadjes en bloemknoppen van de pioen is deze bloem zeer geliefd en dé eyecatcher van een bruidsboeket. De trend van 2022 is een vintage bruidsboeket met zachte kleuren. De zachtroze en witte soorten zijn nog altijd het meest populair.

Pioenen boeket groothandel