rozen

Diamonds are forever en deze rozen ook! Ga mee op ontdekking reis naar Ecuador!

Uit Ecuador?

Rozen uit Ecuador hebben intensere kleuren, grotere bloemkoppen en dikkere stelen. Dit komt doordat bepaalde gebieden in Ecuador zeer geschikt zijn om roze van hoge kwaliteit te telen. En ook door het zeeklimaat. Daarnaast liggen de rozenkwekerijen bij de vruchtbare grond van het Andes gebergte. De kwekerijen bevinden zich vaak om meer 3200 meter boven de zeespiegel. Door de hoge ligging en de ligging op de evenaar is de afstand tussen de zon en de aarde kort, dit zorgt voor een hoge lichtintensiteit. In de avond daalt de temperatuur, ook zorgt dit ervoor dat de groei langzamer gaat maar daardoor ook intenser.

rozen

De rozen worden handgemaakt en ze ondergaan een preserveringsproces. Deze vloeistof stijgt geleidelijk tot de kop totdat het volledig het sap en water vervangt. Na een paar dagen is het proces voltooid en is de roos klaar voor gebruik.

rozen
rozen
rozen
rozen
rozen

Wauw-effect

De roos heeft een gigantisch wauweffect, zegt de inkoper enthousiast. “De transformatie, het gepreserveerde proces tot een ‘bijna echte’ bloem is waanzinnig. Door de perfectie en handgemaakte passie, kun je het proces extra goed zien. Dat maakt me extra blij om dit prachtige product te verkopen!”

Er zijn veel verschillende kleuren, en soorten je hebt een rozen steel en rozen die los te koop zijn. Leuk voor op een bruiloft taart, of mooi op een schaal.