De Franse februarizon streelt het glazen dak van de aangenaam warme kas wanneer we aankomen bij de germini kwekerij van rasondernemer Christian. Vol trots leidt hij ons rond door zijn paradijs vol groen en kleur. Rijen vol prachtige, felgekleurde germini’s kijken ons brutaal aan. Prachtige tinten rood, roze, geel, crème en oranje – deze kwekerij teelt wel 27 soorten Franse germini’s op een oppervlakte van slechts 1 hectare! 

Handgemaakte nobilisbomen

Germini’s uit Zuid-Frankrijk

Vriendelijke Franse mannen plukken heel zorgvuldig de beste germini’s en langste stelen, tot wel 55 centimeter. De achtergebleven bloemen mogen verder rijpen en maken 2 dagen later kans om gekozen te worden. Alles gebeurt met de hand in deze authentiek Franse kwekerij. Met bossen vol bloemen komen de mannen van het veld af, waarna de germini’s ter plekke op maat gesneden en verpakt worden en op een kar gaan voor transport naar de cash & carry’s van exclusieve bloemengroothandel Greenflor. 

Exclusieve bloemen importeren

Onze inkoper en sourcing expert Marc van Graas overlegt in vloeiend Frans met de bevlogen germinikweker over de productie, soorten, kleuren, kwaliteit, en rijpheid van zijn prachtbloemen. De mannen maken afspraken over de leveringsvoorwaarden en uiteraard over de prijs. Het feit dat deze kweker onderdeel uitmaakt van Horti Sud betekent dat hoge kwaliteit bloemen en een duurzame teelt gegarandeerd zijn. Dit keurmerk is een belangrijke voorwaarde voor onze kwekerskeuzes in Zuid-Frankrijk en voor de versterking van bloemengroothandel Greenflors assortiment exclusieve, hoge kwaliteit bloemen uit deze bijzondere regio.  

Handgemaakte nobilisbomen

Met Christian’s beeldschone germini’s is Greenflor verzekerd van een sterk assortiment bijzondere, Zuid-Franse germini’s. 

Handgemaakte nobilisbomen

Hortisud, een gecertificeerd merk 

Al meer dan 15 jaar zorgt het samenwerkingsverband Hortisud – een initiatief van de bloemenveiling van Hyères – ervoor dat kwekers in Zuid-Frankrijk voldoen aan de nationale Franse kwaliteitseisen voor snijbloemen. De 250 aangesloten kwekers doorgaan verschillende stappen en controles die beginnen bij het productieprocent en pas eindigen bij de eindconsument, waardoor hoge kwaliteit snijbloemen en duurzame productie gewaarborgd worden. Een soort keurmerk dus, waaraan je de allerbeste Zuid-Franse bloemen kunt herkennen. Vol trost staan bloemengroothandel Greenflor’s cash & carry’s in het voorjaar dan ook vol bloemen met het bekende Fleurs de France-label! 

Bekijk bloemengroothandel Greenflor’s assortiment germini’s hier en bekijk onze germini reel