Bij Greenflor vind je vanaf vandaag smakelijke pompoenen in alle kleuren, vormen en soorten: mini, majestueus, rond, lang, streperig, bobbelig en glad. Gewoon van Hollandse bodem.

pompoenen groothandel

Zaad in de grond

De kweker verteld ons ieder jaar in februari en maart gaan de zaadjes de grond in. In een paar maanden tijd groeit er een plant uit, die in juli zijn kop boven de aarde steekt. De plant woekert het hele land over en maakt vervolgens mannelijke en vrouwelijke bloemen aan. Pas wanneer de vrouwelijke pompoenen via bijen worden bevrucht, begint de groei van de kalebassen. “Het behoud van bijen is dus ontzettend belangrijk. Zonder bijen geen pompoenen.”

Tussen eind augustus en eind oktober zijn de pompoenen klaar om geoogst te worden. Precies op tijd voor Halloween. Gewapend met kuubskisten gaan de arbeiders het land op om het fruit te plukken dat vanaf de tweede week van oktober in de webshop van Greenflor te vinden is.

Typisch Halloween

Van pompoenen soep naar een pompoen dat groeit met Halloween. Hoeveel pompoenen er aan een pompoenenplant verschijnen, is afhankelijk van het weer en de soort. Van pompoenpit tot de bloem van de grote oranje maxima pompoen – de typische, klassieke pompoen Halloween – geeft minder vruchten, maar wordt heel groot. Van zijn kleine broertje Jacky Be Little groeien er tot wel zestig vruchten aan een plant. Niet gek dat deze minipompoenen maar 10 centimeter blijven.

Hoe vochtiger het is, hoe groter de pompoen groeit. Een pompoen bestaat namelijk voor 99% uit water. Maar ook het zonlicht is belangrijk voor de pompoenen zo blijven ze mooi van kleur en worden ze niet zo snel vies van de grond.

Vroege seizoen

Gelukkig kan Greenflor ze dit jaar vroeg in het seizoen aanbieden. Geniet dit jaar van de buitengewoon mooie pompoenen! Waar Greenflor de afgelopen jaren voornamelijk witte Babyboo pompoenen en oranje Jacky Be Little pompoenen selecteerde, verwelkomen we steeds meer leden in onze pompoenfamilie.