Wie wordt niet verleid door de zwoele zachtzoete geur van de mimosa? Deze bomen zijn tien á vijftien jaar oud en worden ieder jaar teruggesnoeid. Kweker Lorenzi komt uit Ventimiglia en is expert in allerlei Mimosasoorten, hij praat ons bij over deze bijzonder boom!

Pluizige wapperende bloemen

Door het uitzonderlijke microklimaat groeit de mimosa van de Cote d’Azur tot aan Liguria. Onze mimosabomen groeien op de flanken van de heuvels van Liguria,” zegt Lorenzi in zijn boomgaard. Trossen met heldergele, pluizige en heerlijk ruikende bloemen wapperen in de wind wanneer hij voor ons de boomgaard inloopt. “Deze snelgroeiende boom komt oorspronkelijk uit Australië en heeft blauwgroen tot grijs schors op de stam. Het blad is dubbel geveerd en heeft wat weg van varens. In de winter en het vroege voorjaar verschijnen de trossen vol kleine, gele, pluisachtige bloemen.”

mimosa boom
mimosa groothandel

Acacia

 

De Latijnse naam voor mimosa is Acacia, maar in Nederland noemen we mimosa ook wel kruidje-roer-me-niet. Ook hierin zijn weer verschillende soorten, zoals de bekendste Mirandol, Gaulois en  Clair de Lune, Floribunda. Allemaal hebben ze fijne, gele bloempluimpjes.

Lorenzi levert verschillende mimosasoorten aan Greenflor:

  • Baleana: deze mimosasoort wordt veel verkocht richting Kerst. Deze wordt vooral gewaardeerd als snijgroen. De blauwgrijze gloed maakt dit product uniek!
  • Mirandol; dit is de bekendere mimosa, kenmerkend door zijn zalige geur en uitstekende houdbaarheid. Deze zijn beschikbaar van 15 december tot 8 maart.

Nieuwsgierig? Bekijk het Mimosa-aanbod in de webshop!