De Italiaanse papavers, met zijn zijdezachte bloemblaadjes in verschillende tinten rood, roze en oranje, is een ware blikvanger. Geteeld op prachtige bergkwekerijen genieten ze van de Zuid-Europese zonnestralen en een frisse Middellandse Zeelucht – waardoor ze uitgroeien tot sterke, felgekleurde bloemen.  

Ontdek ons betoverende papaverassortiment uit Italië – en lees onze tips & tricks over hoe je deze bijzondere bloem het beste kunt verzorgen! 

Handgemaakte nobilisbomen

Een Italiaanse papaverkwekerij

Onze Zuid-Europese bloemeninkoper & sourcing expert Marc van Graas neemt ons mee op ontdekkingstocht naar een bijzondere papaverkwekerij in de omgeving van het Italiaanse San Remo, waar deze delicate bloem nog met de hand wordt geplukt en verzorgd. 

Het is een flinke rit bergopwaarts, maar het uitzicht op prachtige, felgekleurde papavers met daarachter een idyllisch dorpje aan de mediterrane kust maakt het meer dan goed.  

Een slimme kweker 

Wat de half miljoen papaverstelen van de pientere kweker Steffano zo bijzonder maken, is dat ze op authentieke wijze worden voorbehandeld, maar toch kant en klaar voor de verkoop worden opgeleverd. Als importeur en groothandel in snijbloemen is Greenflor trots op haar warme relatie met deze ambtelijke, doch ingenieuze papaverkweker.  

Handgemaakte nobilisbomen 2
Handgemaakte nobilisbomen 2

Papavers verzorgen 

In de verwerkingsruimte van de kwekerij zijn 5 dames druk bezig met het voorbehandelen van de papaverbossen die vers van het veld komen. Op tafel staat een grote pan kokend water. Na het op maat snijden, worden de onderste centimeters van de papaverstelen zo’n 10 seconden in het hete water gedompeld

 Door de onderkanten dicht te schroeien, blijven de papavers water vasthouden. Zo blijven ze langer mooi”, vertelt bloemeninkoper Marc ons.  

Kant en klare papavers

De papaverbossen worden kant en klaar opgeleverd in een stijlvolle verpakking, waarop verzorgingstips en QR codes naar bijbehorende video’s te vinden zijn. Op deze manier levert bloemengroothandel Greenflor via deze bijzondere kweker een handwerkproduct dat direct klaar is voor de verkoop in bloemenwinkels en tuincentra door heel Europa.

Handgemaakte nobilisbomen 2
Handgemaakte nobilisbomen 2

Tips & tricks: hoe verzorg je een papaver?

De bijzondere papaver heeft een eigen handleiding. Deel onderstaande stappen met jouw klanten en laat papavers samen bloeien en stralen!  

  1. Haal de delicate papaver uit de verpakking. Let op; snij de donkere uiteindes van de stelen niet af! Door het dichtschroeien houdt de bloem beter vocht vast.
  2. Pel de groene schil voorzichtig van de bloem af. De gekleurde blaadjes lijken in het begin wat verschrompeld, maar vouwen zich vanzelf uit. 
  3. Plaats de papavers in een schone vaas met snijbloemvoeding en geniet van de prachtige ontpoppende bloemen!  

Ontdek betoverende Italiaanse papavers in onze webshop!