Het pepertakken atelier van Limburg. Hier groeien levende kunstwerken in de vorm van oogverblindende pepertakken. Greenflor neemt een kijkje in de kas!

Pepertakken

“Natuurlijk mogen jullie even rondkijken”, verwelkomt de kweker ons uit Limburg met een vlaai en een lach. Als je de kassen van de peperkweker instapt, lijkt het wel of je naar een kunst werk kijkt. De takken krijgen precies de juiste hoeveelheid warmte, licht en water en worden met zorg verzorgd. “Alles voor de allerbeste kwaliteit.” 

pepertakken leverancier
pepertakken

Tunnelkassen

Deze bekoorlijke bloem geeft zich al weg door de geweldige kleuren varianten en pittige pepers die aan de tak groeien en bloeien. De meeste takken worden in tunnelkassen gekweekt, ook hier in Limburg. Alle soorten zijn eetbaar van mild tot scherp. Toch raden we het bij Greenflor niet aan om dat te doen, maar heerlijk te genieten van de glorieuze pepers aan de takken.

Early bird pepertakken

Eenmaal afgesneden, komen de takken op een lange band terecht, waar ze door het oog van de meester worden gekeurd. Daarna worden de pepertakken zonder blad klaar gemaakt om het oog te laten genieten van het stukje (eetbare) kunst. Neem een kijkje in de webshop voor de Early Bird pepertakken 

pepertakken groothandel