Op de glooiende heuvels van het Noord-Italiaanse platteland, prijken prachtige perzikbloesems.  De bloesemgeur vermengt zich met omliggende cipressen en de warme omhelzing van de zon kondigt het begin van de lente aan. Maak kennis met onze kundige perzikbloesemkweker Antonio! 

Italiaanse fruitgaarden

Tussen Toscane en Piemonte zijn eindeloos veel fruitgaarden te vinden. Rijd je in het voorjaar door deze heuvels, dan begeef je je in een grote gekleurde bloesemzee. Van kersenbloesem, tot perzikbloesems, appelbloesems en meer. De zachte pastelkleurige bloemen vormen een fraai portret tegen de donkerbruine takken. De heerlijk geurende bloesemtakken zijn vanaf het voorjaar te zien totdat de eerste vruchten komen, zo rond half mei. Daarna steekt de boom haar energie in het geven van sappige kersen, perzikken, appels of andere vruchten.

perzik bloesem
Perzikbloesem - decoratie takken - Bloesemtakken

Het hart van

de bloemen Riviera

Onze kweker Antonio heeft een boomgaard van ruim vijftien hectare waar perzikbomen groeien. Zijn roots liggen in de stad Imperia, een kleurrijke kuststad aan de Bloemenrivièra waar hij samen met twintig mensen de prachtig gelegen boomgaard runt.

Perzikbloesem - decoratie takken - Bloesemtakken (2)

Perzikbloesem kweken

“Perzikbloesem wordt expliciet voor de perzik bloesem gekweekt. Door een selectie uit verschillende perzik soorten zijn de mooist bloeiende opgezet voor de bloesems. Om te zorgen dat de boom ieder jaar groeit en overheerlijke vruchten geeft, snoeit de kweker hem jaarlijks in een bepaalde vorm. Het eerste jaar groeit de boom wel qua lengte, maar draagt het nog geen vrucht,” zegt Antonio te midden van de lichtroze bloesems.

perzik bloesem

Deze perzikbomen geven ieder jaar bloesem, maar niet ieder jaar vrucht. Hij vervolgt trots: “Op tweejarig hout geeft de boom zijn vrucht, bij het snoeien moet je dus de éénjarige vrucht afsnijden zodat je de andere takken overhoudt voor de vrucht. Wanneer dit zover is ga ik naar de boomgaard om te snoeien. Na het snoeien worden deze bloesems voorzichtig in bosjes opgebonden en bewaard bij 1°C, hierdoor blijven de bloesems lang mooi.’’

Puur natuur

De perzikbloesem is niet alleen heel mooi, ze zijn ook nog eens puur natuur! Doordat er enkel en alleen hout wordt gesnoeid, zijn ze vrij van bestrijdingsmiddelen.

Bekijk onze exclusieve perzikbloesems in de webshop!