Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenroos

Belgravia

De Pioenroos Belgravia is zo mooi doordat ze duizenden bloemblaadjes heeft in een perfecte bolvorm. Deze soort is een van de mooiste dubbelen pioenen. De pioenroos Belgravia is familielid van de bekende soort Command Performance en worden niet zonder rede de mooiste pioenen ter wereld genoemd. Het verschil tussen deze twee is dat de Belgravia mooi rood blijft bij het openbloeien en sterker is. Bloeiend kan ze wel 25 centimeter dik worden, met haar helderrode kleur is ze echt adembenemend.

Pioenroos belgravia

Pioen Belgravia bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Belgravia bloeit vooral aan het begin van het pioenenseizoen, ze is dus een van de vroegbloeiers. Mis haar dus niet!

Soorten
Pioenrozen

Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort voorstellen. Met andere woorden de beauty van de week.