Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenrozen
Flame

De pioenroos Flame wordt als een van de eerste soorten geïmporteerd. Flame zorgt direct voor een zomerse sfeer in je huis. Dit komt door haar knalroze bloembladeren en haar hart vol gele meeldraden. Naast mooi is deze pioen ook nog eens stevig, ze heeft stevige stelen en bladeren. De pioenroos Flame is een prachtige bloem en een mooie toevoeging in een boeket, maar ook als solo boeket van pioenrozen in een vaas zijn ze prachtig. Flame werd in 1939 ontdekt door de veredelaar Lyman D. Glasscock. We zijn hem eeuwig dankbaar!

Pioen Flame bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Flame bloeit vooral aan het begin van het pioenenseizoen, en is dus een echte vroegbloeier. Dit is een mooie opener van het pioenseizoen.

Soorten
Pioenrozen

Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort voorstellen. Met andere woorden de beauty van de week.