Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenrozen
Kansas

De prachtige pioenroos Kansas is een volledig dubbele pioen met een roosvormige kop. De pioen heeft rode stelen en donkere bloembladeren. Al vrij vroeg in het seizoen heeft de Kansas forse knoppen, maar deze moet je nog even langzaam laten rijpen. Deze Pioen is een laatbloeier, maar als je haar de tijd geeft barst ze uit haar voegen en groeit ze uit tot een waanzinnig kunstwerk in een unieke fuchsia kleur. Je geduld wordt sowieso beloond. De pioenroos Kansas is in 1940 ontdekt en won in 1957 de APS Gold Medal

Pioenroos Kansas

Pioen Kansas bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Kansas komt al vroeg met haar bloemenknoppen, maar het belangrijkste is om even te wachten zodat ze helemaal tot haar recht komt. Deze pioen is het beste te kopen net na het midden van het pioenseizoen!

Soorten
Pioenrozen

Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort voorstellen. Met andere woorden de beauty van de week.