Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenroos

Pecher

Pioenroos Pecher geeft je met haar zachte, fijne lichtroze blaadjes helemaal het gevoel van een roze wolk. Deze pioen is een kruidachtige pioen, met ontelbaar veel half dubbele blaadjes. De bloembladeren van Pecher zijn zachtroze en de buitenste bloemblaadjes zijn soms versierd met een haarfijn rood randje. Pioenroos Pecher word steeds zachter en lichter tot ze een lichte crèmekleur heeft.

Pecher

Pioenroos Pecher bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Pecher begint halverwege mei met bloeien tot ongeveer eind mei. Daarna zijn ze mooi aan het uitbloeien. Pecher komt dus midden in het pioenseizoen tot leven.

Soorten

Pioenrozen

pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort pioenroos voorstellen. Met andere woorden de pioenroos beauty van de week.