Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenroos
Red Charm

De Pioenroos Red Charm is een verleidelijke rode roos, en de populairste van haar kleur. De pioenroos heeft een perfect bolvormige kop en deze dubbele pioen is een van de eerste dubbele pioenen van het seizoen. Haar stelen blijven wat korter en zijn sterk. De enorme hoeveelheid kroonblaadjes in het hart, omringd door ronde bloembaden, weten alles en iedereen te versieren. De dieprode kleur van de Red Charm is een lust voor het oog. Pioenroos Red Charm is niet voor niets wereldwijd officieus bekroond tot ‘Koningin der Pioenen’. Ze bloeit relatief kort, maar krachtig! Deze pioensoort werd in 1944 ontdekt door Glasscock.

red charm pioen

Pioen Red Charm bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Red Charm heeft twee keer een piek waarin je haar het beste kunt kopen. Net voor het midden en een beetje aan het einde van het pioenseizoen. Je kan dus dubbel genieten van haar charmes!

Soorten
Pioenrozen

Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort voorstellen. Met andere woorden de beauty van de week.