Hoe houden de pompoenen met de warmte het hoofd koel?

De pompoenen zijn dit seizoen de knapperds van het najaarscollectie. We gaan natuurlijk alleen maar voor de allerbeste soort. Die halen de inkopers van Greenflor bij de beste Nederlandse kwekers, die al jaren met liefde deze pompoenen telen.

pompoenen groothadel

Sissende pompoenen

Inkoper Peter bezocht de pompoenen kwekerij in het zuiden van Nederland. En verteld waarom het zo belangrijk is dat pompoenen worden schoongemaakt. Bij het aankomen op de kwekerij ziet hij al grote kisten vol verschillende soorten vers geraapte pompoenen. De kweker verteld” de pompoenen worden geraapt en aangevuld in de grote houden kisten”. Nadat de pompoenen zijn geraapt worden de pompoenen, gewassen en schoongemaakt.

De pompoenen drijven rustig aan allemaal een voor een het water in. Door de pompinstallatie achter in het bad ontstaat een stromend effect die ervoor zorgt dat alle pompoenen naar voren drijven richting het sissende geluid. Sproeiers spuiten een laagje mist over de pompoenen heen. Hierdoor worden de pompoenen goed schoongemaakt.

pompoenen groothandel

Verkoeling

Zeker met een warme zomer als dit jaar is het goed de pompoenen even te laten verkoelen. Nadat de pompoenen kopje-onder zijn gegaan worden ze gedroogd op de band. De inpakkers pakken de pompoenen nauwkeurig in. Wat gisteren is geplukt, ligt vandaag bij Greenflor. Verser krijg je ze niet!

Waarom koopt Peter deze mooie pompoenen in? “De pompoen heeft een wauweffect”, zegt hij enthousiast. De verschillende soorten, maten en kleuren is waanzinnig om te zien”.

Nederlands klimaat

Het Nederlandse klimaat maakt het gunstig om de pompoenen te kweken, omdat de pompoenen goed gedijd is bij Hollandse temperaturen. Omdat de pompoenen verder groeien op het veld, past de pompoen helemaal in een duurzaam assortiment!”

pompoenen groothandel