Dromerige wolken van delicate bloemen wijd uitgespreid op een sterke stengel. Gypsophila is de perfecte toevoeging aan elk (bruids)boeket of arrangement. En tegenwoordig verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en dus perfect voor elk seizoen. Greenflor inkoper en verkoper Paul van den Merendonk vertelt waar hij de sterkste en kleurrijkste gipskruid vandaan haalt: het exotische Ecuador.

Handgemaakte nobilisbomen

Hoe het allemaal begon

Zo’n 20 jaar geleden stapte Paul op het vliegtuig naar Ecuador. Sterke, verkoopbare handel – daar was hij naar op zoek. Met zijn basiskennis Spaans en vlotte babbel slaagde Paul er al snel in om een lokaal netwerk van telers en handelaars op te bouwen. Hij vond ook het product waar hij de volgende 20 jaar zijn carrière aan zou wijden: gipskruid.

Ideale omstandigheden voor gypsophila

Ecuador is een land vol variatie en biodiversiteit. Van tropische kusten tot eeuwige sneeuw in het Andesgebergte en alles daar tussenin. De lokale gypsophila kwekerijen waar Greenflor mee samenwerkt profiteren van vulkanische bodems die rijk zijn aan mineralen, waarop de gypsophila plant goed groeit. Voeg daar het hele jaar door een stabiel klimaat aan toe, en de kwekerijen op ongeveer 3.000 meter hoogte produceren het hele jaar door de mooiste, sterke bloemen.

Handgemaakte nobilisbomen

“I want to stand behind a product, otherwise I won’t do it. And the gypsophila from Ecuador is just super good quality.”

– Paul van den Merendonk, koper en verkoper Greenflor

 

Handgemaakte nobilisbomen 2

Teamwerk

De samenwerking tussen Paul en lokale gipskruidkwekers is al 20 jaar stabiel. Op verzoek van Paul worden de gewenste hoeveelheden, lengtes en zelfs kleuren geproduceerd en geleverd. Het kleuren van de gipskruid wordt gedaan met biologische verf. Trends spotten en kleuren bepalen afhankelijk van het seizoen en de wensen van de klant – Paul gaat het niet uit de weg.

Gypsophila uit Ecuador is het hele jaar door verkrijgbaar bij Greenflor en is uitgegroeid tot een top 10 product binnen ons assortiment. We zijn trots op onze samenwerking met lokale kwekers, waardoor we de beste kwaliteitshandel voor onze klanten dicht bij de bron kunnen inkopen! Klik hier om het gips assortiment van bloemengroothandel Greenflor te bekijken.