Ga mee naar het warme Italië, waar de inkopers van Greenflor u meenemen op ontdekkingstocht en u kennis laten maken met de teelt van de bijzondere ranonkel.

Veilig in de kas

Ergens tussen augustus en september planten onze Italiaanse kwekers de ranonkelknollen in de grond. Na drie maanden zijn de eerste ranonkels klaar om gesneden te worden. Het ranonkel seizoen start half november tot eind april. De hoofd productie is van 15 februari tot 31 maart. Oorspronkelijk werden ranonkels enkel buiten in de volle grond geteeld, maar door de vele risico’s dat dat met zich meebrengt, kweken de kwekers ze tegenwoordig veilig in de kas.

Ranonkels
Ranonkels

Eindeloos veel

soorten ranonkels

Binnen ons Italiaanse assortiment vindt u tientallen ranonkelvariëteiten in een nog grotere kleurenselectie. Binnen het ranonkelassortiment wordt er onder andere onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten:

Ranonkels
  • De ‘Pon Pon’-variëteiten hebben stevige, lichtgekrulde bloemblaadjes.
  • De ‘Elegance’-serie staat bekend om haar grootse bloei en meerdere bloemknoppen.
  • De ‘Butterfly’ kenmerkt zich door zijn trosbloei, vele enkel bloeiende knoppen geven een speels uiterlijk. De lieflijke ranonkel Butterfly heeft kleinere bloemen en minder bloemblaadjes dan de bovengenoemde variëteiten.
  • De ranonkel ‘Clooney’ is wellicht de meest bekende, ook wel de ‘koning’ van de ranonkelsoorten. Deze wordt gekenmerkt door zijn schitterende volle bloei en uitmuntende houdbaarheid.  De ‘Cloonies’ zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren, variërend van zachtroze, tot bordeauxrood en feloranje. Aldus voor ieder wat wils!
  • Andere soorten binnen het ranonkelassortiment zijn onder andere de uitdagende ‘Charm’ en verleidelijke ‘Romance’.
Ranonkel

Verzorging van Ranonkels

Snijdt de stelen van de ranonkels een stukje af en zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en bolbloemenvoedsel. Zorg ervoor dat er niet te veel water in de vaas zit, want daar kunnen de harige stelen niet goed tegen. Ranonkels drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij met schoon water.  Zet de ranonkel op een koele plek zet, dus niet in de zon of in de tocht.

Bekijk hier ons uitgebreide ranonkelassortiment!