Wie zegt er dat pepers, aubergines, pompoenen en vruchten alleen lekker zijn om te eten? Ze zijn ook verrukkelijk om naar te kijken, lees hier meer over siervruchten!

Siervruchten

De siervruchten zijn voor een groot gedeelte familie van de komkommer en produceren lang houdbare vruchten. Ze zijn populair onder bloemisten, die de vruchten gebruiken voor bloemwerk en decoratie. Sierfruit is maanden lang te bewaren, mits het goed gerijpt is. In gedroogde toestanden zijn de vruchten zeer lang houdbaar. Herfst en winterpompoenen kunnen soms maanden lang worden bewaard. De houdbaarheid is het beste als ze eind september/begin oktober binnen liggen bij een temperatuur van z’n 10 graden.

Siervruchten uit Kenia

De siervruchten zoals: Solanum, kalabas mini worden nu geoogst in Kenia in het gebied Thinka in buurt van Nairobi. Momenteel in het tropsiche Kenia is het winter en valt er veel neerslag dit is gunstig voor de siervruchten. Yes je leest het goed, voor de beste sierfruit sourcen we heel de wereld rond om de mooiste seizoensproducten te vinden.

Maanden lang plezier

Losse siervruchten zien eruit om op te eten. Dit is helaas niet mogelijk, maar ze zijn een echte toevoeging als decoratie. Zo geeft je sfeer door de combinatie van kleuren en vormen. Daarnaast is het fruit los, op zichzelf mooi, maar ook leuk om met andere soorten te combineren of te verspreiden over de tuin. Leg de siervruchten op je favoriete schaal en je hebt er vervolgens maandenlang, tot soms wel een jaar plezier van!” Bij Greenflor is het nu volop siervruchten tijd, neem een kijkje in de webshop om het siervruchten assortiment te bekijken.