Zonnebloemen strekken zich naar de zon, hun gouden bloemblaadjes glinsterend in het licht. Greenflor, importeur en bloemengroothandel, levert deze bloemen. Ze hebben gele hoofden en lange groene stelen, ideaal voor boeketten. Ontdek hoe Greenflor’s zonnebloemen je huis kunnen verfraaien en opvrolijken.

Kleurrijke variaties aan zonnebloemen

Zonnebloemen staan bekend om hun stralende gele schoonheid, maar ook in oranje, bruin, crème en dieprood zijn ze te vinden. Variatie in vorm is er ook: van grote tot kleine bloemen, en van enkele rijen bloemblaadjes tot meerdere kransen. Wat je ook kiest, zonnebloemen brengen altijd een flinke dosis zomerse sfeer met zich mee.

De verschillende kleuren en vormen geven elk arrangement een uniek karakter. Hun heldere kleuren maken ze perfect voor feestelijke gelegenheden.

Zonnebloemen
Zonnebloem

De oorsprong van zonnebloemen

Zonnebloemen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika, waar inheemse Indianen genoten van de pitten samen met bonen, maïs en pompoenen. Zowel mens als dier genieten vandaag de dag nog steeds van zonnebloempitten. Wist je dat hun officiële naam Helianthus is, afgeleid van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem)?

Een schitterende zomer met zonnebloemen!

Hier zijn 5 handige tips om zonnebloemen deze zomer goed te verzorgen:

  1. Altijd schuin snijden! Gebruik een scherp mes of een handige bloemensnijder.
  2. Laat ze ontspannen in vers kraanwater, met een vleugje chloor om bacteriën weg te houden.
  3. Kies een schone ruime vaas.
  4. Zorg dat 1/3 van de steel onder water staat en houd de bladeren droog.
  5. Geef ze een plekje zonder direct zonlicht.

Greenflor: uw bloemenleverancier en importeur

Greenflor levert verse bloemen dankzij naadloze samenwerking tussen kwekers, logistiek en bezorging. Als groothandel en importeur bieden wij seizoensproducten van de hoogste kwaliteit. Elke seizoen biedt Greenflor unieke en prachtige bloemen.

Zo biedt Greenflor ook prachtige zonnebloemen aan, perfect geschikt voor elke gelegenheid. Laat je inspireren en bekijk ons aanbod via de knop hieronder, en breng de stralende charme in jouw ruimte tot leven.

Zonnebloemen