Een Zuid-Franse road trip over het platteland brengt ons bij een authentiek Frans kasje. Wanneer we deze kwekerij binnenstappen kijken we onze ogen uit in een jungle vol groen en kleur met prachtige Franse leeuwenbekken tot wel 2 meter hoog. Het neefje van de kweker komt net aangereden op zijn rode tractor en poseert vol trots tussen de immense bloemen voor onze foto’s en video’s. 

Handgemaakte nobilisbomen

Exclusieve Franse leeuwenbekken

De Franse leeuwenbek is een prachtig, exclusief product dat dankzij de unieke samenkomst van klimaat, locatie en optimale groeiomstandigheden tot wel 2 keer zo groot wordt als zijn Hollandse of elders geteelde neefjes. Ze krijgen langer de tijd om te groeien en genieten van meer ruimte, maar wij verdenken het heerlijke Franse winterzonnetje ook van een bijdrage in deze prachtcreatie. Franse leeuwenbekken zijn echte showstoppers die het uiterst goed doen in grote vazen in hotels, restaurants, op events en bruiloften. 

Internationale handel in leeuwenbekken

Het zaaien van deze unieke leeuwenbekken vindt jaarlijks plaats tussen week 35 en week 40. Elke 10 dagen plant de kweker dan verschillende vakken. Een slimme strategie, want op deze manier is ook de oogst en daarmee zijn handel meer verspreid. Hierdoor verkoopt kweker Aurélien Giraudo via zijn kwekerij Floralia van december helemaal tot en met eind maart zijn prachtige Franse leeuwenbekken aan liefhebbers in binnen- en buitenland. Een groot deel van zijn leeuwenbekken komt terecht in de cash & carry van exlusieve bloemengroothandel Greenflor. Hier zijn de bloemisten, tuincentra en groothandels die bij ons kopen erg blij mee! 

Handgemaakte nobilisbomen
Handgemaakte nobilisbomen

Een slimme kweker 

In dezelfde grond worden na het vroege leeuwenbekkenseizoen later in het jaar ook celosias en lisianthus geplant. Deze slimme kweker verzekert zichzelf hiermee ook van inkomsten gedurende de rest van het jaar. Duurzaam gebruik van zijn kas én jaarrond stokbrood.. ehh.. brood op de plank dus! 

Bekijk hier onze reel van de prachtige leeuwenbekken.