Annielo en Rosanna Batello runnen in Pompeï samen met hun familie het bloemenbedrijf Flor Trade. Drie keer per week rijdt een vrachtwagen vol aantrekkelijke anemonen, ranonkels, leeuwenbekken en fleurige violieren en chrysanten naar Greenflor.

Van bollenhandelaar naar bloemenhandel

Annielo’s vader was een bekende bollenhandelaar in Italië. Annielo breide deze bollenhandel uit met een bloemenhandel van Europa tot en met Amerika. Zelf kweekt Annielo violieren: “Eind augustus plant ik de plantjes. Vervolgens komt daar een grote steel uit en starten we de oogst half december. Continu planten we een stukje in, zodat we tot half april kunnen snijden!”

Violieren groothandel
Violieren groothandel matthiola

Hype

 

“Violieren zijn omvangrijke bloemen die heerlijk geuren. Op dit moment is het een hype door de prachtig gevarieerde kleuren, grote bloemen en de zalige geur. Violieren passen helemaal in de stijl van de veldboeketten!”

De bloemen groeien in het zuiden van Italië. Door de vulkanische as van de Vesuvius is de grond ontzettend vruchtbaar, waardoor de bloemen hier erg goed groeien. Annielo: “Daarnaast beschermt onze kas de bloemen tegen het weer. De bloemen groeien in de kas, zodat de nachttemperaturen niet te laag worden. Door het vochtige klimaat is het preferabel om de bloemen enige bescherming te bieden.

Spiegelbeeld van Greenflor

Marc van Graas, inkoper bij Greenflor is erg blij met Annielo: “We werken al vijftien jaar samen en hebben beide baat bij deze goede samenwerking. Annielo is het spiegelbeeld van Greenflor naar de kwekers in de omgeving. Maandelijks ga ik langs om te bespreken hoe het gaat. Samen kijken we naar productontwikkeling, de lengte en verpakking. Op naar nog vele mooie jaren van innige samenwerking!”

Benieuwd naar deze fleurige violieren? Klik snel door naar onze webshop