Inkoper
Marc van Graas

“De weersomstandigheden en het klimaat maken het mogelijk om andere producten te kweken dan in Nederland. De producten die daar vandaan komen zijn vaak ook van hogere kwaliteit.” Op de vraag of Marc leuk werk heeft, zegt hij: “Het is zeker leuk om steeds weer in contact te komen met verschillende kwekers. Geen enkele dag is hetzelfde. Iedere dag komen er weer andere uitdagingen op je pad, dat houdt je scherp.”

Pioenrozen
Pioenen seizoen

Greenflor onderscheidt zich door de lange periode waarin pioenen verkrijgbaar zijn. Marc legt dit uit: “Wij beginnen vroeg in het jaar al met het kweken van pioenen in Zuid-Europa. Als het seizoen voor deze bloemen daar dan op zijn eind loopt, begint het seizoen hier in Nederland. Zo kunnen onze klanten extra lang genieten van deze prachtige pioenrozen.” Greenflor heeft veel verschillende soorten pioenen in de voorraad staan. Neem eens een kijkje in het uitgebreide assortiment.

Gezonde competitie

Marc beschrijft de samenwerking tussen Greenflor en de kwekers als gezonde competitie. “Je wilt de kwekers natuurlijk zo goed mogelijk behandelen. Greenflor heeft betrouwbare kwekers nodig om door te groeien, maar er moet ook op het scherpst van de snede gehandeld worden.” Als dit fout gaat, moet er snel ingegrepen worden. Dit is geen probleem volgens Marc, want beide partijen zijn gebaat bij de juiste oplossing. “Ik beschouw de relatie tussen kweker en inkoper altijd als een huwelijk. We hebben elkaar nodig, we zijn afhankelijk van elkaar. Maar net als in ieder huwelijk zijn er wel eens zaken die niet helemaal lekker lopen. Gelukkig is dit altijd snel weer opgelost.”