In de zonovergoten heuvels van Italië en Frankrijk worden onze anemonen op authentieke, doch moderne wijze geteeld. Wat begon als bescheiden familiebedrijfjes is uitgegroeid tot bloeiende, professionele kwekerijen, terwijl ze toch hun unieke aandacht voor detail hebben behouden. Deze combinatie van traditionele waarden en moderne methoden vormt de essentie van onze Italiaanse en Franse partnerkwekerijen, die jaar na jaar een onmisbare rol spelen in het aanbod van anemonen van bloemengroothandel Greenflor.

Anemonen von Greenflor

 Groeien en bloeien

In de kassen waarin de anemonen van Greenflor geteeld worden, wordt elk aspect van het groeiproces zorgvuldig beheerd. Het ontwerp van de kassen is geoptimaliseerd om een perfecte balans van zonlicht en ventilatie te bieden. Bovendien wordt de vruchtbare grond verrijkt met natuurlijke bemesting. Deze rijke voedingsbodem voorziet de planten van alle essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben om tot volle bloei te komen. Zelfs het waterverbruik wordt nauwlettend geoptimaliseerd. Elke druppel water die aan de anemonen wordt gegeven, wordt met precisie afgemeten. Dit draagt bij aan een gezond wortelstelsel en bevordert een weelderige bloei. Dankzij dit alles bloeien de anemonen duurzaam en uitbundig, waardoor ze een lust zijn voor het oog.

50 tinten anemonen van Greenflor

Onze twee absolute toppers in het assortiment, de anemoon ‘Marianne’ en ‘Mistral’, zijn werkelijk betoverend. De Marianne trekt direct de aandacht met haar opvallende verschijning en is verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige kleuren, waaronder het klassieke blauw, zachte lila, zuiver wit, levendig rood en de subtiele pasteltinten. De Mistral, ook wel bekend als de ‘Clooney’ van de anemonen, is evenzo indrukwekkend. Haar imposante steel en weelderige bloemen zijn een ware streling voor het oog. Deze prachtige anemonen vinden hun weg vanuit Zuid-Europa, waar ze met liefde worden gekweekt door de partnerkwekerijen van de bloemengroothandel Greenflor.  Vanuit Zuid-Europa vinden deze prachtige anemonen via bloemengroothandel Greenflor hun weg naar groothandels, bruiloften, evenementen en bloemisten over de hele wereld! 

anemones from greenflor

Ontdek Greenflor’s complete assortiment aan prachtige anemonen in onze uitgebreide webshop, waar je een scala aan kleuren, variëteiten en arrangementen vindt die perfect passen bij elke gelegenheid.