Better together: Greenflor x Wijnen Anthuriums

De kas van Wijnen Anthuriums in het Noord-Brabantse Asten (NL) doet aan als een tropisch regenwoud. Een lekker temperatuurtje, 80% luchtvochtigheid en felgroene bladeren zover het oog rijkt. De vlinderachtige, felgekleurde anthuriums die hier brutaal hun kopjes bovenuit steken, maken de illusie van een tropisch regenwoud af. Een prachtig gezicht en een sterke basis voor een succesvolle samenwerking.

Anthurium
Anthurium

Kweker en exporteur werken samen

Sinds 6 jaar is Wijnen Anthuriums een vaste leverancier van Greenflor. Dagelijks worden de bestellingen en wensen telefonisch doorgenomen. Nog dezelfde dag worden de bloemen met de hand gesneden, verpakt en vervoerd. Op naar Greenflor’s cash & carry. Door deze jarenlange samenwerkingen weten beide partijen het anthuriumassortiment goed af te stemmen op de vraag. Lange stelen, unieke kleuren, slimme verpakkingen en tijdige rasinnovatie zorgen voor een continu verrassend aanbod.

 

Biologische anthuriumteelt

De Anthuriums worden bij Wijnen maximaal biologisch geteeld. De twee kassen van de kwekerij zijn beide voorzien van zonnepanelen waardoor duurzaam stroom wordt opgewekt. Vanwege hoogstaande kwaliteitsvoorwaarden wordt ook gebruik gemaakt van ontvochtigers. Dit komt de kwaliteit ten goede in de vorm van sterkere bloemen. Samen zorgen deze onderdelen voor een duurzamere teelt en hogere kwaliteit van deze prachtige bloemen.

Anthurium

Lang houdbare anthuriums

Anthuriums zijn tropische bloemen, het voordeel daarvan is dat ze ook bij warmere temperaturen een lange houdbaarheid garanderen. De perfecte bloemen voor in een zomers boeket dus. Wist je dat anthuriums zelfs één van de langst houdbare snijbloemen zijn?! Nadat ze met de hand gesneden zijn, hebben ze een vaasleven van gemiddeld 3 weken!

Weetje over de teelt: Wist je dat de Anthurium een meerjarig gewas is? Gemiddeld staat een Anthurium plant 5-6 jaar in de kas.