Welkom in de wereld van Greenflor’s nieuwste creatie, de ART Collection. Deze unieke collectie transformeert traditionele droogbloemen in ware kunstwerken. Door ze in één kleur te verven en vervolgens te besprenkelen met contrasterende verf, ontstaat een spectaculair visueel effect dat zowel elegant als speels is. Perfect voor iedereen die zijn interieur een artistieke touch wil geven. Ontdek hoe droogbloemen en kunst samenkomen in deze bijzondere collectie.

ART Collection: kleuren en contrasten

Elke bloem in de ART Collection is zorgvuldig geselecteerd en met aandacht behandeld. Quality Colors begint met het verven van elke bloem in een enkele, diepe kleur om een uniforme basis te creëren. Vervolgens worden ze besprenkeld met een contrasterende tint om unieke patronen en texturen te vormen. Dit zorgvuldige proces resulteert in dynamische boeketten die de natuurlijke schoonheid van droogbloemen benadrukken.

Droogbloemen
Droogbloemen

Een overvloed aan variatie

Quality Colors biedt een uitgebreide selectie in de ART Collection. Van subtiele tot opvallende bloemen, we hebben voor elk wat wils. Ontdek bijvoorbeeld onze Bougainvillea, Cardistella, Cynara en Palm Spear variëteiten. Elke soort heeft zijn eigen unieke charme en uitstraling. Ons assortiment omvat een scala aan kleurencombinaties en bloemvormen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je assortiment te verrijken met prachtige droogbloemen.

Het dubbele kleurproces van gedroogde bloemen

Bij Quality Colors zaaien we elk jaar gedroogde bloemen rond begin maart en oogsten ze eind mei. Gedurende deze tijd druppelen de verschillende variëteiten dagelijks binnen, tot eind augustus. Het droogproces is van vitaal belang; elke bloem hangen we zorgvuldig op karren en drogen we snel bij de juiste temperatuur. De duur van het drogen varieert per bloem, afhankelijk van de dikte en structuur. Na het drogen volgt een cruciale stap: het kleurproces.

Hierbij behandelen we de gedroogde bloemen twee keer. Eerst verven we ze in een enkele diepe kleur om een uniforme basis te creëren. Vervolgens besprenkelen we ze met een contrasterende tint, waardoor unieke patronen en texturen ontstaan. Deze kleurstappen voeren we zorgvuldig uit met milieuvriendelijke, watergedragen kleurstoffen om de natuurlijke uitstraling van de bloemen te behouden.

Wil je meer weten over onze gehele collectie droogbloemen van Greenflor? Lees dan nu de volgende blog: Droogbloemen assortiment compleet.