Greenflor inkoper Peter Freke specialiseert zich tijdens het vroege voorjaar in robuuste bloeiende bloesemtakken. Hij rijdt duizenden kilometers door de Benelux en richting Oost-Europa, op zoek naar de beste, sterkste en mooiste soorten. Van magnolia tot kersenbloesem en van spirea tot prunus. Peter kent overal de juiste kweker voor!

Handgemaakte nobilisbomen

Een netwerk vol bloeiende-bloesemtakken

Zijn ervaring in de bloesemtakken dateert zo’n 25 jaar terug, toen hij als jonge handelsman met collega’s meereed door Nederland, België en Duitsland, op zoek naar nieuwe kwekerijen en producten. Dankzij zijn reislustige nieuwsgierigheid heeft hij over de jaren heen een ijzersterk internationale netwerk van 200+ kwekers opgebouwd. Een netwerk waar Peter als sierteelt inkoper jaarrond op kan vertrouwen voor de beste en meest unieke handel.

Magnolia, chaenomeles, salix en meer

Tien jaar geleden bestond importeur en exporteur Greenflor’s bloesemtakkenassortiment grotendeels uit lokale kwekerijen. Met de komst van Peter is de handel in bloeiende takken sterk uitgebreid. Ook in het vroege voorjaar kunnen Greenflor-klanten nu genieten van prachtige takken van internationale kwekerijen. Denk aan beeldschone roze, rode of witte chaenomeles. Of bijvoorbeeld roze, zwarte of juiste Japanse prunus. Maar ook voor kersenbloesem, krentenbloesem, spirea, forsythia of abrikozenbloesem draait hij zijn hand niet om. Ook de salix kronkelwilg, coryllis takken en salix wilgenkatjes die Peter inkoopt zijn verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren en natureltinten.

Handgemaakte nobilisbomen 2

Een uitgebreid netwerk zorgt voor een ijzersterk assortiment waar Greenflor klanten als bloemisten, tuincentra en groothandels in het vroege voorjaar maar al te graag van genieten. Lees hier nog meer

Handgemaakte nobilisbomen 2

bloeiende-bloesemtakken inkopen

Het mooiste aan zijn werk? “De vrijheid om op immense grote internationale kwekerijen door bossen bloeiende takken te struinen, op zoek naar unieke handel van de beste kwaliteit die alleen wij onze klanten kunnen bieden!”. Het op locatie beoordelen, selecteren en inkopen is wat zijn vak zo bijzonder maakt.

In totaal verkoopt Greenflor zo’n 40 verschillende soorten bloeiende takken en bloesems in allerlei maten, kleuren en variaties. Een uitgebreid assortiment waar wij als importeur van bloeiende bloesems, bloeiend hout en diverse takken zelfs in het vroege, koude voorjaar klanten mee verblijden. En Peter’s persoonlijke favorieten? Dat zijn robuuste toppers als chaenomeles, stachyurus en corylopsis!