Ontdek de unieke coniferenkwekerij Andromeda van Wim Steman en Peter van der Rijdt en hun opvolger Friso Termeer in Loosdrecht, waar passie voor groen en ondernemingszin samenkomen. Met een assortiment van wel 30 verschillende soorten kerstgroen, streven ze ernaar om het meest exclusieve najaars- en kerstgroen van Europa te bieden aan Greenflor.

Coniferenkwekerij wim 2

Een bloeiende coniferenkwekerij

Wim en Peter beheren met trots een prachtige coniferenkwekerij in het pittoreske Loosdrecht, welke ze in 1999 kochten. Dankzij Wim’s ondernemerszin en voortdurende zoektocht naar uitdagingen, zijn ze gaan uitbreiden en hebben ze een stuk pachtland aan de andere kant van het dorp kunnen kopen. Dit brengt het totale landoppervlak van de kwekerij op 7,5 hectare. Een enorme, groene zee aan coniferen, Thujopsis, Filifera en ander prachtig snijgroen!

Exclusief coniferen aanbod

Wat deze kwekerij echt onderscheidt, is het indrukwekkende aanbod van maar liefst 30 verschillende soorten coniferen en ander snijgroen, perfect voor najaarsarrangementen en kerstboeketten. Hun assortiment omvat het meest exclusieve groen van Europa, en misschien zelfs van de wereld. Van Elegans tot Filifera en Blauw de Luxe. Vooral tijdens de kerstperiode is dit snijgroen erg populair, aangezien bloemisten er prachtige kerststukken mee kunnen creëren. Wim en zijn team blijven voortdurend innoveren en experimenteren met nieuwe, exotische soorten groen om hun assortiment uniek te houden.

Duurzame samenwerking

De drie meest populaire groensoorten zijn ongetwijfeld de Filifera, een draadjes conifeer. Hiermee hebben bloemisten veel mogelijkheden voor variatie. De Elegans conifeer is ook onmisbaar, met zijn prachtige kleur en geschiktheid voor kerstboeketten. Bovendien is de Blauw de Luxe schitterend voor kerststukken en het toevoegen van luxe accenten.

De Conifeer Elegans is echt een geweldige kersttopper, geen enkele kweker heeft ze zo rood als dat wij ze hebben.
– Wim Steman, eigenaar Andromeda.

Coniferenkwekerij - Wim

Import en duurzaamheid

De coniferen worden het hele jaar door met liefde onderhouden door Wim, Peter en Friso. Het hoogseizoen loopt van september tot half december, wanneer seizoensarbeiders komen helpen met het snoeien. Ze snoeien alleen de lange takken van de bomen, zodat de kortere takjes intact blijven voor het volgende jaar. Zo kunnen ze op duurzame wijze langer genieten van dezelfde bomen en struiken. Een groot deel van het coniferenassortiment wordt geïmporteerd uit Taiwan, aangezien Nederland en Taiwan vergelijkbare zeeklimaten hebben. Hierdoor is het voor deze groensoorten mogelijk om ook in Nederland te groeien en bloeien. De kwekerij is volledig energieneutraal en streeft ernaar om in de toekomst volledig biologisch te worden.

Greenflor’s inkoper en groenspecialist Gerard de Ruijter koopt al meer dan 30 jaar bij groenkwekerij Andromeda, eerst onder de vorige eigenaren en nu al 24 jaar bij Wim en Peter. De samenwerking tussen kweker en inkoper verloopt buitengewoon soepel. De verschillende groensoorten vinden  snel hun weg naar Greenflor  vaak bereiken ze niet eens de veilingvloer. In het hoogseizoen gaan er maar liefst 20 karren per week richting de veiling. Een prachtige toevoeging op importeur en exporteur Greenflor’s najaars- en kerstassortiment!

Duurzame samenwerking

Shop nu dit prachtige siergroen in onze webshop.