Stel je voor: een kas met 16 soorten hortensia’s. Van zuiver wit tot knalblauw, kort en lang. Groot en klein. Edwin en Marco van kwekerij Nooitgedacht zien dit elke ochtend. Ze stappen hun prachtige kas binnen om vol passie de mooiste hortensia snijbloemen te kweken.

Hortensia

Van stek tot bloei: hortensia

Het hortensiaseizoen loopt van mei tot oktober. Gedurende deze periode kun je genieten van 16 verschillende soorten hortensia’s. Omdat niet elke hortensia tegelijkertijd groeit, is er arbeidsspreiding en een extra groot assortiment. Hortensia’s beginnen als kleine stekjes en bloeien na twee jaar volledig.

Het nieuwe hortensiaseizoen voorbereiden

Buiten het seizoen blijven de medewerkers van kwekerij Nooitgedacht actief. In de winter treffen ze voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Als eerste stap worden de hortensia’s tot op de pot gesnoeid. Dit stimuleert nieuwe groei en prachtige bloei. Het snoeien van hortensia’s is arbeidsintensief; elke plant wordt met de hand gesnoeid. Desondanks resulteert het in iets schitterends. Met een team van ongeveer 8 personen, 6 werkdagen per week, duurt het ongeveer 2 maanden om alle hortensia’s te snoeien.

Hortensia groothandel

“Je knipt het gewas als het ware tevoorschijn”, aldus Marco van kwekerij Nooitgedacht  

Hortensia

Eersteklas hortensia snijbloemen

Als leverancier is het essentieel om niet alleen prachtige, maar ook hoogwaardige hortensia snijbloemen te leveren. Daarom wordt er grondig gecontroleerd op plantenziektes. Bovendien worden ijzeren netten in de bedden gebruikt om de hortensia’s mooi recht te laten groeien. De hortensia’s worden voorzien van de juiste hoeveelheid water, afgestemd op de weersomstandigheden, met druppelaars in elke pot voor automatische bevloeiing. Na het oogsten worden de hortensia’s direct weer op water gezet, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de bloemen.

Greenflor is enorm enthousiast over de samenwerking met kwekerij Nooitgedacht vanwege zowel de prachtige bloemen als de snelle en goede service.

Hortensian