Er zijn weinig huishoudens waar geen subtiel takje of juist een oogverblindende, kleurrijke bos droogbloemen te vinden is. Maar waar komen toch al die weldadige kleuren vandaan?

Droogbloemen
phalaris

Van boeketjes tot kransen en van naturel tot de meest uitlopende, excentrieke kleurencombinaties.

Droogbloemen in de sauna

In 1998 werd Quality Colors opgezet, dé specialist in het verven en drogen van siergrassen, granen en ontelbare soorten bloemen. Bedrijfsleider Maciej leidt ons rond. Met zijn twaalf jaar ervaring kent hij alle soorten, kleuren en technieken door een door. De rondleiding gaat door de droogcel; een grote, donkere ruimte vol rekken met weldadige, haast royaal aandoende cortaderia’s en met enorme ventilatoren aan het plafond. De temperatuur is er 60 graden Celsius, dezelfde temperatuur als een gemiddelde infrarood sauna. De cortaderia’s zijn na zo’n 40 uur zweten in de cel klaar en openen hierdoor prachtig, iets wat ze op het veld niet eens doen. Relaxen zit er echter voor Maciej en zijn team van zo’n 20 bedreven werknemers niet bij. Met het piekseizoen voor de deur zijn ze druk in de weer om alle granen, grassen en bloemen op te hangen, onder te dompelen en te drogen.

Droogbloemen 100% duurzaam

“De verf die wij gebruiken is 100% duurzaam, op waterbasis en biologisch afbreekbaar”, vertelt hij. Welk product hoelang nodig heeft met welk type verf, dat weet hij precies. Naast dompelen in verfbaden behoren ook glitteren, sprayen en besneeuwen tot zijn mogelijkheden. “Zo kunnen wij een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten leveren”, aldus Maciej.

Lees nog meer over Quality colors

kleurrijke droogbloemen
lagurus

Lange termijn samenwerking

Vorig jaar heeft Quality Colors zo’n 4,5 miljoen bossen droogbloemen, takken, granen en pluimen mogen kleuren voor een breed scala aan klanten en groothandels. Ook dit jaar zijn de vooruitzichten goed. “Een lange termijn samenwerking met Greenflor biedt ons veel kansen”, vertelt Maciej terwijl hij een nieuwe sample vol unieke kleuren granen voor ons klaarmaakt. Buitengewone producten die binnenkort misschien wel terug te vinden zijn in de Greenflor webshop en zo hun weg naar de groothandel en uiteindelijk naar de mensen thuis zullen maken. Kun jij ook niet meer wachten?

Shop ons assortiment droogbloemen hier!