Waxappels, waxperen, waxmalusappels en ander gewaxt sierfruit. Zo’n 25 jaar geleden begon Wiljo van den Berg in de Betuwe – het hart van de Nederlandse tuinbouw – met ondernemen. In een grote pan op het fornuis smolt hij Hema kaarsen om. De eerste gewaxte peer was geboren!

Wax

Het begin van gewaxt sierfruit

Met een krat voorop zijn fiets verkocht hij de waxperen in steden als Den Bosch en Geldermalsen (NL), met veel succes. Via via kwam hij in contact met (voormalig) Greenflor-eigenaar Cees de Mooij, die enthousiast op zijn creatie reageerde. De vraag naar allerlei soorten gewaxt sierfruit – van appel tot peer en later zelfs bollen – was geboren.

Succes met waxbollen

Wiljo’s samenwerking met Edwin van Steijn van bloembollenkwekerij Van Steijn – Damen ontstond in 2017, toen de vraag naar waxbollen groeide. De kweker en vakman ontwierpen samen machines voor het scheiden van de bol, potgrond en wortels. Dit levert beide partijen een hoop financiële- en milieuvoordelen op.

Vandaag de dag produceert het gouden duo zo’n miljoen waxbollen per jaar, waarbij het zwaartepunt van de handel in het najaar en rond de kerst ligt. De mannen laten ons vol trots de allermooiste waxhyacinten van komend seizoen zien.

Wax
Wax

Waxbollen op maat

Van een grote pan in de keuken is Wiljo’s Product  uitgegroeid tot een professionele, grotendeels geautomatiseerde organisatie. Toch blijft het waxen grotendeels handwerk, waar veel liefde en passie in zit. Samen met zijn team maakt hij de mooiste creaties. Alle kleuren van de regenboog, printjes, motiefjes, glitters en besneeuwd. Altijd volgens de laatste trends van het seizoen en de nieuwste mogelijkheden. Waxbollen zijn een écht pronkstuk tijdens de feestdagen!

Het hele waxassortiment van Wiljo’s Product is (jaarlijks vanaf oktober) verkrijgbaar bij Greenflor Aalsmeer & Rijnsburg.

Nieuw: hyacint waxbollen met waterpin

Een waterpin van 2,5 cm wordt met de hand in de bodem van de bol gestoken. Het materiaal absorbeert water, waardoor de bol de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. De bloem zal hierdoor langer en sterker bloeien!

Wax